[155] Alfa 155 V6 by Piotr

Gdzieś miałem,ale gdzie teraz są to czort wie.Są trzy opcje.Szczecin,Koszalin,śmietnik.Muszę popatrzeć.A jeszcze pytanie.Ty masz tam chyba napinacze pasów tak?
Tak mam napinacze ale są wystrzelone po za tym zapięcia się blokują , jak byś znalazł gdzieś to będę wdzięczny :) już myślałem czy nie założyć zwykłych zapięć bez napinaczy ?

Za numery przepływki dziękuję ta którą zdemontowałem ma taki numer i najprawdopodobniej jest uszkodzona,a widać że była wymieniana bo ma oznaczenia ze szrotu ,ta na której jeżdżę ma nieczytelne oznaczenia ale działa więc jest ok.

Tak mam napinacze ale są wystrzelone po za tym zapięcia się blokują , jak byś znalazł gdzieś to będę wdzięczny już myślałem czy nie założyć zwykłych zapięć bez napinaczy ?

A no właśnie,bo ja wszystkie jakie miałem są zwykłe.Rozmawiałem z ojcem mym,bo te graty w ZK leżą i mówił,że jakieś zapięcia są.Muszę mu dokładnie wytłumaczyć o co chodzi,bo możliwe,że są od tylnych siedzeń.

alfa dostała nowe koła tym razem 16 speedline jak ją kupiłem miała 15,puzniej 17,teraz założyłem coś pośredniego bo na 15 wyglądała słabo choć felga była ładna,17 była fajna ale nie na nasze dziury,teraz czeka mnie delikatne obniżenie.przy okazji mam pytanie bo mam dwa dystansy 5 mm czy lepiej je założyć na przód czy tył?

Załączniki

• 100_3980.jpg
    100_3980.jpg
    182.9 KB · Wyświetleń: 0
  • 100_3981.jpg
    100_3981.jpg
    174.1 KB · Wyświetleń: 0
  • 100_3982.jpg
    100_3982.jpg
    150.6 KB · Wyświetleń: 0
łby śrub może trysnąć na czarno i fajnie by wyglądało. Dystans lepiej wygląda z tyłu bo tam jest mniejszy rozstaw niż z przodu

łby śrub może trysnąć na czarno i fajnie by wyglądało. Dystans lepiej wygląda z tyłu bo tam jest mniejszy rozstaw niż z przodu

i zaciski na czarno... to pewni kwestia gustu ale ja naprawde nie rozumem tego parcia na czerwone zaciski :)

IMO będzie już zbyt czarno.
Mi np. bardzo podobuje się malowanie z STi na złoty/miedziany kolor i tak właśnie chcę zrobić u siebie.

Pochwalę się nowym nabytkiem na moim podwórku zawitała 159 sprowadzona z Belgi 1,9 8v ,120k moc nie oszałamia ale nie jest żle ,ostatnio zrobiłem 1000 km i muszę przyznać że daje radę.Co do 155 to po trzech tygodniach postoju postanowiłem ją dzisiaj przewietrzyć i mam dziwne spostrzeżenia na początku jazdy miałem wrażenie jak bym miał z tyłu kwadratowe koła tak ją trochę telepało po około 5 km się uspokoiło i jedzie się normalnie ,nie wiem co jest grane bo koła są na pewno ok,amortyzatory gumy nowe ,jedynie co zostało stare to łożyska na wahaczach i w piastach ,ale nie wykazywały zużycia .Nie wiem czy to tylko moja czy wszystkie 155 są takie twarde a może to tylko moje wrażenia

Załączniki

• 100_3984.jpg
    100_3984.jpg
    204.2 KB · Wyświetleń: 0
ja też smigalem i byla ok. 159 jezdze i tez jest ok. każda Alfa jest do codziennej jazdy. :)

155 jest ok do codziennej jazdy ,ale trochę jej szkoda i ekonomia przemawia jednak za dieslem

Alfa dostała lotkę na tył Zendera udało mi się nawet dostać w tym samym kolorze , na razie tylko przymiarka wygląda fajnie bo nie jest za wysoka

Załączniki

• WP_20160519_004.jpg
    WP_20160519_004.jpg
    79.7 KB · Wyświetleń: 0
  • WP_20160519_005.jpg
    WP_20160519_005.jpg
    87.6 KB · Wyświetleń: 0
Piotr, co to za szoferka w tle, citroen jakiś czy Lublin?

Amortyzatory
Powrót