• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

alfa 155 kontrolka oleju

salatin

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 3.0 V6 Q2 2003,Giulia 2.9 V6 Bi Turbo.
witam jeszcze raz w tej sprawie przed odpaleniem na desce rozdzielczej zaswiecala sie kontrolka oleju razem z abs akumulatorem i alfa code i po odpaleniu oczywiscie gasla od jakiegosc czasu sie nie swieci kiedy przekrecam kluczyk przed odpaleniem i nie wiem jak sobie z tym poradzic silnik 2.0 16v 97r zarowka jest dobra moze mi ktos doradzi co i jak dzieki pozdrawiam

salatin napisał:
witam jeszcze raz w tej sprawie przed odpaleniem na desce rozdzielczej zaswiecala sie kontrolka oleju razem z abs akumulatorem i alfa code i po odpaleniu oczywiscie gasla od jakiegosc czasu sie nie swieci kiedy przekrecam kluczyk przed odpaleniem i nie wiem jak sobie z tym poradzic silnik 2.0 16v 97r zarowka jest dobra moze mi ktos doradzi co i jak dzieki pozdrawiam

Byc może coś z czujnikiem oleju (wymiana) lub coś sie poluźniło na przewodach przy czujniku jedyne co mi przychodzi do głowy.

A zawsze jest zgaszona przed odpaleniem?
Pamiętaj że jak zgasisz samochód po jeździe i chwilę potem jeszcze raz przekręcisz kluczyk na pozycję MAR to ta kontrolka nie będzie się świecić.

Amortyzatory
Powrót