• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

alfa 155 kontrolka oleju

salatin

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 3.0 V6 Q2 2003,Giulia 2.9 V6 Bi Turbo.
witam mam takie pytanko nie zapala mi sie czerwona kontrolka oleju na desce rozdzielczej podczas przekrecania kluczyka zarowka ok i druga sprawa takze szwankuje mi temp oleju nie pokazuje tak wiec to pewnie czujnik jesli tak to gdzie on sie moze znajdowac dzieki z gory pozdrawiam

z tylu kolo filtra oleju a wlasciwie troche nad nim

salatin napisał:
witam mam takie pytanko nie zapala mi sie czerwona kontrolka oleju na desce rozdzielczej podczas przekrecania kluczyka zarowka ok
Czerwona żarówka zapala się tylko wtedy kiedy podczas pracy silnika niema ciśnienia oleju

tak rozumie tylko nie mam sygnalizacji jak przekrece kluczykiem swieci abs alfa code akumulator i zawsze swiecila mi sie kontrolka oleju pozniej zapalam i wszystko gaslo

U mnie jest tak jak zgaszę silnik i zaraz przekręcam kluczy w pierwszą pozycję i wtedy pali sie również kontrolka oleju po uruchomieniu gaśnie ale gdy jest dłuższy czas zgaszony silnik kontrolka przed rozruchem się nie pali

u mnie zawsze sie palila ja mam 2.0 16v z 97 ale to chyba nie ma znaczenia i zapalalem i gasla czy do tego jest jakis czujnik czy nie a ten pierwszy o temp oleju gdzie moge dostac w polsce dzieki z gory pozdrawiam

ja.m napisał:
Ciekawy link... kupowałeś już coś tam?
To jest jedna z największych sieci sklepów z częściami i akcesoriami do aut , większość moich zakupów odbywa się właśnie tam :idea:

ja.m napisał:
Ciekawy link... kupowałeś już coś tam?
Tu sprawdzam ceny i dostępność części,a kupuję na miejscu w Krośnie bo mamy tu oddział Intercarsu,ale z tego co wiem to można wysyłkowo.

Amortyzatory
Powrót