• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa 147 Nero Metallico

• Autor wątku Autor wątku kicaj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Mam takie plany. Wkrótce pojawi się ogłoszenie w odpowiednim dziale :)

Oj Zeb żeby w mojej siedziało takie serducho jak u Ciebie pod maską to miałbym większą motywację do działania. V6 miałoby pewnie u mnie dożywocie. Odkąd zmieniłem pracę rzadko bywam w Łodzi i nie mam już okazji posłuchać dzwięku Twojej GTA w ruchu ulicznym :( czasem specjalnie wracałem Tuwima żeby na nią zerknąć :)

Alfa w moich rękach już 8 lat więc coś jej się należy. Na początek polerowanie reflektorów. Zrobiłem niestety tylko kilka fotek moim beznadziejnym telefonem.
Lewa jako tako dawała radę. Prawa nie dość, że okropnie porysowana to jeszcze paruje. Niestety nie mogę znaleźć nieszczelności a nie widzi mi się demontowanie zderzaka.

IMG_20160729_191627 (Copy).jpgIMG_20160729_191735 (Copy).jpgIMG_20160729_191835 (Copy).jpgIMG_20160729_191846 (Copy).jpg

tutaj po papierze 800
IMG_20160729_194306 (Copy).jpg

Reflektory zabezpieczone Soft99 Nano Hard Clear

IMG_20160729_212607 (Copy).jpgIMG_20160729_212651 (Copy).jpgIMG_20160729_212754 (Copy).jpgIMG_20160729_212850 (Copy).jpg

Wkrótce na auto wpadnie powłoka. Na pewno wrzucę jakieś fotki z prac.

Nie da rady bo w sobotę zaczynam przygotowanie lakieru pod powłokę. A pewnie zejdzie się ze 40 godzin...

Jakis czas temu zapadła decyzja o sprzedazy Alfy. Miałem ja trochę przygotowac na urlopie w sierpniu. Wczoraj padło koło dwumasowe. Zdazyłem jeszcze wrocic z nad morza i lipa...

Nie zmienia to jednak moich planów co do sprzedaży. Kupujący będzie miał z głowy sprzeglo i dwumas. Kilka słow tutaj a potem pojawi się jeszcze ogłoszenie. Bede uczciwy i postaram się nie marnowac czasu potencjalnego kupującego bo noe lubie jak ktos mnie próbuje wyru...

Z największych plusów:
- 1000 km po wymianie oleju castrol 5/40 i filtra kabiny (przed wyjazdem nad morze). Trzeba zmienic jeszcze powietrza.
- nowe sprzegło i dwumasa ktore wpadna na auto dzis. Zrobie foty jak jest wyjeta skrzynia i podczas składania. Z jakas aktualna gazeta itp. Beda tez rachunki.(2000 zł)
- bogata wersja
- pewny przebieg 255 000 (kupiłem 4 letnią gdy mila 138tys)
- komplet alu 15cali na zime z oponami Yokohama praktycznie jak nowki.
- na lato 17 cali z TI z oponami Toyo w bdb stanie
- zadbane kosmetycznie i czyste.
- na rozrzadzie (bralem najlepsze co było) zrobione cos kolo 20 tysi. Gdzies mam zapisane.
- amory z malym przebiegiem
- przeglad i oc podbite miesiac temu.

Jest niestety tez trochę do zrobienia ale da się z tym jezdzic jak komus nie przeszkadza.

- auto jest lakierowane całe oprocz dachu. Mialo kilka stłuczek ale nie bylo składane z kilku aut i nie były to dzwony naruszajace konstrukcje. Nie miałem tez szczescia do lakierników którzy nie wywiazali sie idealnie ze swojej pracy. Cos tam podratowałem jak to detailer hobbysta ale lalka to nie jest. Troche rudej na podłodze tez jest i na lewym progu.
- zalali mi kluczyk podczas tankowania i nie dziala pilot centralnego
- lewy boczek fotela kierowcy się troche przeciera.
- zrobiony dodatkowy włacznik swiateł mijania bo kiedys gasły bez powodu a elektryk nie ogarnial. Da sie pewnie zrobic a ja się zwyczajnie przyzwyczaiłem.
- jak się depnie gwałtownie do podłogi to potrafi mrygnac tryb awaryjny ale w niego nie wchodzi. Zaczeło sie tak 2 miesiace temu. Moze układ dolotowy to wyczyszczenia?? Podepne pod kompa podczas wymiany dwumasy i jutro bede wiedzial.
- ograniczniki drzwi strzelają
- przyciszanie na kierownicy działa jak ma ochote. Mam na przekładke z drugiej kierownicy
- połamany plastik od półki.
- nie dziala tylna wycieraczka.
- do wymiany lacznik stabilizatora i swieca (mam nową)

Jak cos mi się przypomni to dopiszę.
Cena 6200 do lekkich targów ale na miejscu. Aktualne foty dam jak wroci z warsztatu ale te w temacie są dosc aktualne.

[notranslate]Alfa[/notranslate] ciagle czeka na nowego wlasciciela.
Cena spada na 5900 a w sobote zalozylem nowy akumulator. Kupujacy ma kolejna rzecz na minimum dwa lata z głowy (gwarancja)

[notranslate]Alfa[/notranslate] znalazła dzis nowy garaż . Mam nadzieje, że nowy nabywca bedzie cieszyl sie bezawaryjna jazda.
Kupilem kolejne auto ale nie jest to niestety [notranslate]Alfa[/notranslate]. Mam nadzieję , że za kilka lat wroce do tej wspanialej marki.

Amortyzatory
Powrót