Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Zgadza się w 100%. Mimo, że użyjesz świateł z homologacja e(ileśtam) to nie będą one uzyte zgodnie z homologacja pod konkretny model auta. Dodatkowo, zderzaki maja również swoją homologację, a przy modyfikacjach ja tracisz. Nie będzie to pewnie problemem jak kogoś „zarysujesz” na parkingu, ale w przypadku potrącenia pieszego może być to ogromny problem.Mogą być konsekwencje jeśli byś spowodował kolizje/wypadek, ubezpieczyciel na 99% będzie próbował się wypiąć od wypłaty, bo światła są homologowane na Giulie a nie na 147. Z przeglądami może też być różnie jak wprowadzą obowiązkowe fotografowanie pojazdów na badaniu i diagności mogą nie być skorzy do podbijania po takich przeróbkach.
[MENTION=85773]Karolina147[/MENTION]
Hmm, dziwne bo nigdzie nie mogę znaleźć zapisów mówiących o tym, ze element karoserii (w tym przypadku zderzak przedni) ma swoją homologację. Idąc tym tokiem myślenia to np. każde nadkole ma swoją homologację do konkretnego auta i instalowanie poszerzenia jest nielegalne a mimo to ludzie to robią i jeżdżą. Taka sama sytuacja dotyczy lamp. W necie znalazłem tylko o tych durnych unijnych ustawach E-cośtam a nic o homologowaniu go pod konkretny model.