[Giulietta] Alarm

kamilutek

Nowy
Auto
Giulietta 1.4 TB 150KM 2010 (była) Giulietta QV 2012(obecna)
Hej,
może mi ktoś wytłumaczyć na jakiej zasadzie działa alarm w mojej julce '10, ponieważ odkryłem że chyba nie działa.
Test:
Otworzyłem okna z kluczyka, zamknąłem julkę kluczykiem i przez okno pomachałem ręką pod tymi czujnikami przy światełkach i nic, ciągnąłem kilka razy za klamkę i nic, rozbujałem julkę i też nic.
Pomyślałem, że to jakiś bezpiecznik ale kompletnie się na tym nie znam więc ściągnąłem osłonę i zorientowałem się, że nie mam jednego bezpiecznika( 3 od góry w środkowym rzędzie) i jest jeszcze tam miejsce na jakąś kostkę chyba. Zrobiłem zdjęcie. Proszę o pomoc. Ma tamtego bezpiecznika i kostki nie być czy mi brakuje jednak? Jeśli tak to jaki ma mieć numer? Czy wszytko wygląda tam jakby było w porządku czy nie?
Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
IMAG1349.jpg

A skąd wiesz, że w ogóle masz alarm? To nie był standard w wyposażeniu.
Ja mam Distinctive i alarmu nie było.

Dzięki za odpowiedź, kurde okazało się, że nie mam. W sumie nawet nie przyszło mi do głowy sprawdzić tego przed kupnem bo byłem święcie przekonany, że musi mieć. No trudno i jeszcze raz dzięki za odpowiedź.
A ten bezpiecznik? Może ktoś coś wie czy ma tam być czy nie?

A może ktoś powie gdzie dokładnie znajduje się syrena alarmu. Bo kupiłem tylko nie wiem gdzie powinna być. W 159 udało się podłączyć syrene i alarm działa i sygnalizuje otwarcie i zamknięcie, fakt że tylko wyje przy otwarciu np. Drzwi ale jednak działa.

Cześć. Fabryczny alarm. Generalnie działa, gdy zamykam samochód. Natomiast, gdy normalnie otwieram kluczykiem samochód, wchodzę i przekręcam kluczyk, to dostaję info "Alarm unavailable" oraz pokazuje się żółta ikona z autem i kłódką. Niby mogę pomyśleć, że wchodząc do samochodu po prostu dezaktywuję alarm, co ma sens :) , ale... to chyba naciągana hipoteza. Chyba nie powinienem dostawać takiego komunikatu. Jak to jest u Was? Jak powinno być?

Amortyzatory
Powrót