Witam mnie alarm działa, a to na kluczyk do uruchomienia alarmu to mam pod maską.
Alarm działa choć nie zawsze sie włączy przy otwarciu dzwi nie wiem dlaczego raz sie włacza, a raz nie.
Pytanie mam odnośnie centralnego zamka ponieważ mam jednego pilota z jednym przyciskiem i jednoczenie otrwiera/zamyka dzwi i włącza/wyłącza alarm.
Ale nie zawsze zamek sie otwiera polega to na tym że przyciskam przycisk na pilocie włącza sie alarm, a zamek zamknie sie i odrazu otworzy spowrotem (alarm dalej włączony, a zamknac juz musze z kluczyka).
A jak juz zamkne auto to z otwieraniem ta sama sytuacja przyciskam przycisk i alarm sie wyłącza, a zamek otwiera i odrazu zamyka, a otworzyć musze z kluczyka.
Jak siedze w aucie i zamykam auto pilotem i jak wyczuje moment że zamek sie zamyka to przytrzymuje przycisk rygla zamka i tak zostaje w tej pozycji po takim incydencie przed 2-3 otwarcia jest dobrze i znów sytuacja sie powtarza.
Dodam także że rygiel w dzwiach kierowcy czasami (ale tylko czasami) się nie ruszy po naciśnieciu pilota, a u pasażera tak.
Rozbierałem już dzwi kierowcy i nie widziałem żeby drut miał jakieś opory czy coś w tym rodzaju, spryskałem zamek i wszelkie ruchome welementy dośc dobrym samrem ale efektu to nie poprawiło.
A może warto też powiedzieć ze jak wychodze już z auta na parkingu po zaparkowaniu to jak dotykam dzwi żeby zamknąć to kopie mnie prądem (noon stop, idzie sie przyzwyczaić ale wkurzające).
Jakieś rady alfistów? Co robić ?
Całą instalacja z tego co wiem jest fabryczna, ale z tym że nie koniecznie.
Pozdrawiam