Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czy ktoś jest w stanie logicznie wyjaśnić “działanie” aktualizacji map? Przy gaszeniu silnika ciągle pojawia mi się komunikat że są dostępne aktualizacje map i że trzeba połączyć się z wifi. Czemu one nie mogą aktualizować się podczas jazdy?
Nawet jak robię hot spot w telefonie to i tak to zajmuje wieki bo do zaktualizowania mam ponad 20gb danych łącznie… zostawiam telefon na noc i co? A to ze pobiera się około 100mb i tyle bo przecież zamknięte auto ubija wszystkie moduły po około 20 min więc to nie ma sensu. Rozumiem że jedyne wyjście to siedzieć godzinami w aucie z włączonym hot spotem bo przecież nie zostawię otwartego auta… chyba że jest jakiś inny sposób na to? Bo serwis umywa ręce i mówi że to sam muszę pobrać poprzez aplikację… już pomijam fakt że przez apke nawet nie ma takiej opcji dostępnej. Włosi i ich logika jak zwykle ma sens :/
Ja olewam komunikat i to się samo robi jak samochód nie jest używany, np. dostaje rano komunikat jak wyjeżdżam do pracy, a po pracy już go nie ma. Nie łączę w tym czasie z WiFi.
Inna sprawa, że z tej nawigacji nie korzystam...
W komunikacie jest napisane że nic się samo nie zrobi tylko potrzebne jest połączenie WiFi. Druga sprawa to że ten komunikat pojawia się non stop od dwóch miesięcy więc już powoli zacząłem włączać to WiFi i z 25gb zostało jeszcze 20gb więc może do wiosny się wyrobię
Ale ciekaw jestem, czy można wgrać z pendriva te mapy czy tylko przez MOTA? W nowym aucie jest wersja map z 2023 roku i chyba nie było jak na razie komunikatu (albo żona olewa) o dostępności nowej wersji. Jak robię hotspot w telefonie i łączę z samochodem to też nie widzę komunikatu o nowej aktualizacji.
Na razie ciągnę mapy ze strony navshop.com i może jutro spróbuję przegrać zainstalować.
Ale ciekaw jestem, czy można wgrać z pendriva te mapy czy tylko przez MOTA? W nowym aucie jest wersja map z 2023 roku i chyba nie było jak na razie komunikatu (albo żona olewa) o dostępności nowej wersji. Jak robię hotspot w telefonie i łączę z samochodem to też nie widzę komunikatu o nowej aktualizacji.
Na razie ciągnę mapy ze strony navshop.com i może jutro spróbuję przegrać zainstalować.