[159] Aktualizacja firmware Nav Connect

Witam Panowie

Robiłem ostatnio aktualizacje z 11.4 do 12.3 i nie działają mi komendy głosowe. Na początku były tylko po włosku a gdy chciałem je zmienić przez włożenie SETUP CD to wywaliło mi je całkiem i teraz za każdym razem wyskakuje komunikat żeby sprobowac ponownie. Jakaś rada? Ktoś miał podobny problem?

Ktoś mógłby podesłać aktualizację connectnav do 12.3 (FIRMWARE_V_12.3_ALFA_ROMEO)?
Link do chomika z postu 416 działa, ale wyskakuje komunikat "autoryzacja nieprawidłowa" czy jakoś tak.

Dzięki, ale wyświetla się widok kilku plików i nic

Mam kłopot. Jeden komp widzi ten plik jako iso, a drugi komp jako WinRAR. W tym pliku iso w środku, oprócz innych plików, jest jeden plik typu Archiwum WinRARa (zip) o nazwie NIT_SH4 (2.823 KB).
Czy tak ma być? Po nagraniu obrazu płyty i włożeniu jej do sprzęta, nie uruchamia się Flasher. Na płycie też jest ten dziwny plik WinRAR. Na płycie CD-R jest napis 52x. Co robię źle?

Ostatnia edycja:
Witam. Czy ktoś zna lub wie gdzie znaleźć procedurę używania setup cd ? Z tego co doczytałem to muszę jej używać z kluczykiem w stacji.

Ostatnia edycja:
Tam ma być tylko jeden folder z rozszerzeniem .iso i nic więcej - jeśli nadal nie będzie Ci działał, daj info podeślę Ci linka, do takiego, z którego sam robiłem aktualizację - niezwykle ważna jest również kolejność wykonywanych działań, bo na forum są wpisy tych, którzy "uceglili radio", ale na spokojnie można to ogarnąć:)

P. S.
Zalecane jest nagrywanie z prędkosią 2x.

Nie chcę uaktualniać softun ale nie mogłem ustawić języka. Wiem ze do tego potrzebna jest płytka setup cd (która już mam właśnie ze źródeł chomikowych) tylko nie wiem jaka jest procedura jej użycia

Musisz to robić na odpalonym silniku, wkładasz płytę, czekasz chwilę, aż laser zacznie ją czytać, wchodzisz w menu i na tych dolnych przyciskach masz "język", oczywiście w języku, który masz obecnie, a dalej już "z górki" - ja mam oryginalną płytę AR i zmieniałem z niemieckiego na angielski - "proste, jak konstrukcja cepa", tylko trzeba pamiętać o odpaleniu damochodu, bo bez tego, z tego co pamiętam, nie zatwierdzisz zmiany.

Amortyzatory
Powrót