Akcja serwisowa - hamulce

• Autor wątku Autor wątku Imć
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Imć

Nowy
Auto
Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS
Rozmawiałem z Panem Markiem z Carserwisu i problem jest znany a fabryka zatrzymywała podejrzane samochody od razu. Więc teoretycznie należy powyższy nius traktować w ramach ciekawostki... Ale czas pokaże :cool:

Ze strony Fejsbunia: TED diagnostyka FCA:
"KAMPANIA NAWROTOWA 8216
ALFA ROMEO GIULIA/STELVIO
Została ogłoszona kampania nawrotowa na auta:
Giulia: okres produkcji OD LISTOPADA 2017 DO GRUDNIA 2017, numery VIN: OD ZARFAECN9J7579211 DO ZAREAEGU2J7581279;
Stelvio: okres produkcji OD LISTOPADA 2017 DO GRUDNIA 2017, numery VIN: OD ZARFAHBN0J7C01946 DO ZARFAHBN2J7C04833;
MOŻLIWA OBECNOŚĆ OLEJU MINERALNEGO W PŁYNIE HAMULCOWYM/UKŁADU SPRZĘGŁA. Po stwierdzeniu nieprawidłowości w grę wchodzi wymiana kompletnego układu hydraulicznego hamulców i sprzęgła.
Z właścicielami aut objętych akcją nawrotową, kontaktować się będzie Dział Obsługi Klienta FCA"

I jak niby ziomeczki z aso stwierdzą obecność oleju mineralnego? Na oko?

Ze strony Fejsbunia: TED diagnostyka FCA:
"KAMPANIA NAWROTOWA 8216
ALFA ROMEO GIULIA/STELVIO
Została ogłoszona kampania nawrotowa na auta:
Giulia: okres produkcji OD LISTOPADA 2017 DO GRUDNIA 2017, numery VIN: OD ZARFAECN9J7579211 DO ZAREAEGU2J7581279;
Stelvio: okres produkcji OD LISTOPADA 2017 DO GRUDNIA 2017, numery VIN: OD ZARFAHBN0J7C01946 DO ZARFAHBN2J7C04833;
MOŻLIWA OBECNOŚĆ OLEJU MINERALNEGO W PŁYNIE HAMULCOWYM/UKŁADU SPRZĘGŁA. Po stwierdzeniu nieprawidłowości w grę wchodzi wymiana kompletnego układu hydraulicznego hamulców i sprzęgła.
Z właścicielami aut objętych akcją nawrotową, kontaktować się będzie Dział Obsługi Klienta FCA"

Czyli jak mam Giulię ZAREAEGN.. to się łapię? Bo nie mogę tego rozkodować. Póki co nikt nie dzwonił...

Czyli jak mam Giulię ZAREAEGN.. to się łapię? Bo nie mogę tego rozkodować. Póki co nikt nie dzwonił...

Ty masz ZARE, a tu jest od ZARF... to są samochody wyprodukowane w listopadzie a więc nawet do PL podejrzewam nie zdążyły dojechać.

Edit:
Sorry, rzeczywiście jakieś dziwne to kodowanie, ale tak czy siak, produkcja listopadowa dopiero pewnie w transporcie.

Ostatnia edycja:
Według tych ostatnich 6 cyfr się nie łapię, o ile to jakaś sekwencja (od:do). [MENTION=76554]Michalwawa[/MENTION] - wybacz, ale mam opory przed podawaniem nawet najmniej wrażliwych danych publicznie, takie skrzywienie zawodowe :)

Sorry, rzeczywiście jakieś dziwne to kodowanie, ale tak czy siak, produkcja listopadowa dopiero pewnie w transporcie.

Ja już swoją jeżdzę, a numerek ma na chwilę przed tymi bo była jednak produkowana tydzień wcześniej niż początkowo system podawał.

Według tych ostatnich 6 cyfr się nie łapię, o ile to jakaś sekwencja (od:do). [MENTION=76554]Michalwawa[/MENTION] - wybacz, ale mam opory przed podawaniem nawet najmniej wrażliwych danych publicznie, takie skrzywienie zawodowe :)

Rozumiem. Sprawdź dobrze w sieci. Sporo jest tam opisów jak czytać VIN.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ok, już wiem. Litery to są wersje wyposażania i silników, a cyfry po to numery serii.

Sent from my iPhone using Tapatalk

A propos hamulców, piszczą wam? Mi przód od czasu do czasu popiskuje, co ciekawe chyba tylko z lewej strony i tylko gdy zwalniam, a nie hamuje do zatrzymania.

Powiem tak...moje Stelvio od czerwca piszczy, ponoc ' musi sie dotrzec' minelo kilka miesiecy i oraz 12 tys. km i dalej to samo [emoji20]

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Mi nic nie piszczy. W takim razie jedź do serwisu i niech walczą do skutku lub wymieniają klocki i tarcze. Nie daj sobie wmówić, że ma się dotrzeć.

Dokladnie taki jest plan jak wroce z ' wyjazu' zreszta wiecej rzeczy sie nazbieralo do ogarniecia tj. klapka wlewu, czy jeden z nawiewow ktory daje tylko cieple powietrze : - )

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót