• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Airbag

L

lacky

Guest
Kilka dni temu zapalila mi sie kontrolka Airbagu .szybko podpiolem sie pod Bosh kts650 i znalazlem blad . 05 front passenger airbag warning lamp deactivation (open circuit) skasowalem ten blad pojezdzilem do konca dnia na drugi dzien odpalam moja belle i znowu sie zapalila .ktos wie gdzie szukac problemu ????? nie lubie jezdzic z ta kontrolka :) zarowki tez nie mysle wycigac jak niektorzy robia :) czekam wiec na opinie expertow :)

wszystko wskazuje na nie kontaktujące zlącze pod siedzeniem.
temat byl juz nie raz poruszany na forum.

u mnie przy podobnym błędzie po za szybkim przejechaniu śpiącego policjanta wystarczyło docisnąć kostki na poduszce pasażera...dostęp banalny...wystarczy wykręcić schowek i odkręcić taka plastikową zaślepkę...i poduszka jak na dłoni...ja to robiłem bez wyciągania aku, a jedynie na wyjętym kluczyku...od tamtej pory nie miałem problemów...a najlepsze jest to, że nic nie musiałem kasować...błąd skasował się sam...

Ostatnia edycja:
u mnie przy podobnym błędzie po za szybkim przejechaniu śpiącego policjanta wystarczyło docisnąć kostki na poduszce pasażera...dostęp banalny...wystarczy wykręcić schowek i odkręcić taka plastikową zaślepkę...i poduszka jak na dłoni...ja to robiłem bez wyciągania aku, a jedynie na wyjętym kluczyku...od tamtej pory nie miałem problemów...a najlepsze jest to, że nic nie musiałem kasować...błąd skasował się sam...
bede musial wykrecic schowek bydz moze cos sie tam poluzowalo :) jezdze po uk wiec duzo tych lezacych policantow :)

Amortyzatory
Powrót