• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

AirBag coś dziwnego

• Autor wątku Autor wątku kufelek012
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    airbag
K

kufelek012

Guest
Witam
Mój problem polega na tym że świeciły mi sie obie kontroli od poduszek , więc wybrałem sie do mechanika tóry probował sie podpiąć pod air bag komputerem Launch niestety bez powodzenia jakby go nie widziało. Kazał wymienić mi sensor airbagu na taki sam zrobiłem to lecz nadal nie moze sie połączyć z sensorem i po wymianie świeci mi sie tylko jedna lampka ta czerwona. Proszę o pomoc i informacje czemu nie moge połączyć sie z sensorem ?? Ważne
Oczyświcie mowa tu o Alfie 156 2.4 jtd 98r 2 poduszki powietrzne

Wydaje mi się, że powinieneś pojechać do innego mechanika, a najlepiej elektromechanika, a pewnie obeszłoby się nawet bez wymiany sensora.
Pozdrawiam.
- Rafał

E, a jakim programem mechanior się łączył, pewnie Alfadiagiem i nie widzi dieselka... Proponuję jak alces zmienić elektryka, albo popytać wśró kolegów z forum, może ktoś blisko ma lapka i np. FES'a...

miałem podobny problem u nie rozpielu sie kable pod siedzeniami jak odkurzałem pospinalem zrobilem reset i ok

kolego a pod oboma siedzeniami miałeś rozpięte kable czy tylko pod jednym i ile miałeś poduszek w samochodzie ??

podstawa to podłączyć i odczytać co centralka ma do powiedzenia kabel od viakena + FiatEcuScan

poszukaj kogoś z fiat ecu scan niech się połączy i zobaczy co i jak.
M jeden mechanior stwierdził że mam centralkę spalona bo też się nie mógł podłaczyć.
FES czy AlfaDiag bez problemu sie połączył

witam pozwólcie ze sie podłacze pod temat bo odkad kupiłem swoja 156 zastanawia mnie jedna rzecz pod siedzeniami mam żółte przewody nie podłaczona do niczego puste wtyczki pod kierowcy i pasazera a fotele nie maja airbagów o co chodzi auto w wersji podstawowej z holandii nawet klimy nie posiada dodam ze oczywiscie czerwona lampka poduszek swieci, żółta po przekreceniu zapłonu pomruga i zgasnie

ja mam podobnie.
auto w podstawowej wersji ale z 4 airbag-ami, z tym że w fotelach ich nie mam (cała tapicerka jest inna niż w eperze i różni się od koloru słupka :( który został w org kolorze)
pod kompem okazało się że w fotelach jest brak połączenia z centralką.
airbagi czekają już na montaż :)

"żółta po przekreceniu zapłonu pomruga i zgasnie" rozumiem taka spirala jeśli po odpaleniu silnika mruga około 20-30 sekund to świece żarowe do wymiany :)

Kastner instalacja była taka sama w wersji z poduszkami w siedzeniach i bez. Ty nie masz poduszek w siedzeniach i masz wolne kostki. Wszystko jest ok

kufelek12 jaki masz interfejs do połączenia opisz dokładnie jaki kabel czy z przełącznikami czy nie, jaki program :)

Amortyzatory
Powrót