Afa 166 kolizja drogowa:(((

Auto
147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm
Dzis popołudniu moj tata jadąc alfa 166 2,4jtd jechał pod gorke na wąskiej bocznej uliczce...z góry jecha rozpedzony ,,polonez'' i to było na takim łuku,co nic nie widac czy cos jedzie... tata zachamował a poldolot leciał na nas i w koncu chciał uciec w bok,ale był przy drodze murek wiec nie dał rady i przydzwonił w nasz prawy zderzak,napewno do wymiany ale błotnik wygląda nieźle,poza tym zderzakiem nic chyba nie bedzie tzreba wymienic....zadzwonilismy odrazu po policje poniewaz nie była to nasza wina....przyjechali i mowi policjant do kierowcy poloneza,,jakby pan tutaj jechał 30km/h to by sie pan tutaj nie zatzrymał...'' poldek nie miał prawie hamulców;/ teraz czeka goscia niezły wydatek bo troche mu wycenia za wszystko.... wogóle byl przestraszony bo nie widział nigdy takiego auta i był sie strasznie ze bedzie go to duzo kosztowało...

Nigdy nie chciałem zeby moja alfa zderzyła sie z takimi autami jak: polonez,daewoo,bmw,mercedes,opel,vw,ford, itp. rozne wynalazki,a tutaj niestety taki pech!!

pozdrawiam wszystkich kolegów z forum i prosze zdala od poldków swoimi alfami:)

No to niezła kaszana, pozdro dla rannej belli od alfisty z Sącza [156 2,4 jtd]

alfaholik-Bioły napisał:
Nigdy nie chciałem zeby moja alfa zderzyła sie z takimi autami jak: polonez,daewoo,bmw,mercedes,opel,vw,ford, itp. rozne wynalazki

a które marki mogą ewentualnie dostąpić zaszczytu uderzenia w Twoją 166?

nieźle się uśmiałem :DDD

o ile mnie pamiec nie myli to Polonez to FIAT, a Alfa Romeo to ten sam koncern... Czyli Fiat to wynalazek ktory niespecjalnie fajnie jesli trafi na inny wynalazek?? :P Dziwna filozofia, ale powodzenia w robocie. Ja bym sie zaplakal chyba jakby moja ucierpiala.

Dj_Direct napisał:
o ile mnie pamiec nie myli to Polonez to FIAT

Polonez to fiat ? :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
Ja myslalem ze polonez to DEŁU :D czyli Lanos matiz itp. :D

Ale jesli sie myle to prsze mnei oswiecic.

Bo moze cos przeczylem w motoryzacji.

polonez to projekt lanci z lat chyba 60tych i lepiej z nim sie nie stukac ma podłużnice i jest dosc twardy

Dj_Direct napisał:
to byl skrot myslowy, bo FSO to pozniej Fiat... Czyz nie??
Nie :)
FSM to poźniej Fiat Auto Poland
FSO to pózniej było Daewoo :)
A konstrukcja poloneza była kupiona od Fiata, dawno, dawno temu.

Powtarzam co prawda slowa Marcinsa z innego tematu, ale nie zapomnij udokumentowac zdjeciami ze stluczka nie byla powazna i nic poza zderzakiem nie ucierpialo. Takie photosy moga sie przydac kiedys jak bedziecie sprzedawac Alfe i ktos sie przyczepi do malowanego/zle spasowanego zderzaka.

Fury napisał:
Polonez to fiat ?

taaa. Bude rusowal Giugiaro, miala to byc.... delta.
A silnik - no to juz sam fiat, lata 50-te. A czesciowo to chyba jeszcze przedwojenna konstrukcja....

Amortyzatory
Powrót