• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

ABS System FAILURE

pietroo

Nowy
Auto
147 1.6 eco
Witam
przy temp do 10 stopni wyświetla się przez moment komunikat ABS System FAILURE. Po chwili znika i ABS działa. Dzieje się to właśnie wtedy gdy jest chłodno na dworze. Mam tak całą jesień i zimę. Problem znika gdy temp na dworze jest powyzej 12 stopni:) ktoś spotkał się z takim problemem?

Częsty problem, miałem to samo:) Często błędy wyskakują gdy jest słaby akumulator a na dworze chłodniej. Dawno wymieniałeś? Możesz też podłączyć pod FES-a i sprawdzić.

Pod komputer podłączyłem nie wykazało żadnych błędów. Sprawdzę akumulator:) Dzięki

U mnie nawet po wymianie na nowy aku to samo... ładowanie ok. Przy niskiej temp są spore spadki napięcia dlatego ten błąd pojawia się na moment. Czasami wyrzuci też ASR

Miałem u siebie to samo, nie doładowany akumulator :) źle miałem podłączone radyjko :P i prąd uciekał..

Tylko przełamanie dla aku diesla i benzyny to raczej nie to samo, więc stąd i spadki napięć większe po kilkudniowym postoju na zimnie...

Kurde ... fakt ze dieslem robie pierwsza zime, ale no mimo wszystko, nawet jak w 156 miałem teraz uwaloną kleme to błędu nie wyrzucał ...
W 147 już mówiłem co było ...
Nie wiem - po mojemu jest coś nie tak.

Pewności nigdy za wiele i lepiej sprawdzić ;)
Dzięki :)
ale wydaje mi się że przy niewielkiej pojemności aku dla diesla i kilku dniach postoju i odpalaniu przy niskiej temp tragedii to nie robi ;)

No dobra, ale to w takim razie co bedzie zimą. ?
Ja tam martwiłbym sie za wczasu, bo wolę jednak mieć pewność że mi auto zapali ;)

Też mam ten problem, u mnie wyrzuca ABS i ESR razem. Jestem po wymianie aku a problem nie znika. Ładowanie ok co jeszcze trzeba sprawdzić?

147

Też mam ten problem, u mnie wyrzuca ABS i ESR razem. Jestem po wymianie aku a problem nie znika. Ładowanie ok co jeszcze trzeba sprawdzić?

witam ja tak kiedys mialem w mojej poprzedniej 7, wystarczyło wyciągnąc wtyczke która znajduje sie przy ABS pod maską- taka podłużna, przeczyscic styki i powinno byc ok
pzdr. :P

witam ja tak kiedys mialem w mojej poprzedniej 7, wystarczyło wyciągnąc wtyczke która znajduje sie przy ABS pod maską- taka podłużna, przeczyscic styki i powinno byc ok
pzdr. :P

Dokładniej gdzie to miejsce z ABSem do przeczyszczenia? Bo ja też szukam źródła błedu ABS/ ESR i przydało by się jakieś foto na przykład ;)

Dzięki za info. Jeszcze takie pytanie-jeśli komunikat ABS i ASR failure mi nie znikają (tzn zapala się kilka sekund po włączeniu silnika i nie gaśnie aż do jego wyłączenia, nawet w dłuższej trasie) to nadal wina akumulatora? Wcześniej (przez 2,5 roku używania Alfy) nie miałem ani razu takiej sytuacji...

Dzięki za info. Jeszcze takie pytanie-jeśli komunikat ABS i ASR failure mi nie znikają (tzn zapala się kilka sekund po włączeniu silnika i nie gaśnie aż do jego wyłączenia, nawet w dłuższej trasie) to nadal wina akumulatora? Wcześniej (przez 2,5 roku używania Alfy) nie miałem ani razu takiej sytuacji...

Może być że winny bedzie aku

Amortyzatory
Powrót