ABS i Reflektor

Prezes_07

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 115 KM
Witam ma dwa problemy ale zacznijmy od ABS.

Problem jest taki że jak hamuje np do świateł to odbija mi pedał ale tylko i wyłącznie jak jade jakieś 5 na godzine, Przy większych prędkościach i ostrzejszym hamowaniu nie ma nic. tylko jak lekko się dohamowywuje to odbija pedał jakbym po lodzie jechał. w korku jest masakra. Od czasu do czasu zapalają się kontrolki abs i ecs. Dodam że byłem u elektryka i mówił że czujniki są ok. Zdjąłem piasty lewą i prawą i wyczyściłem bieżnie dokładnie i to samo, a nawet bym powiedział że gorzej ale może mi się wydaje. Bardzo frustrujący problem moze ktoś pomoże....

Drugi problem to mam taki że prawa lampa świeci jakby nie mogła, w nocy to nic nie widze masakra. Jak podłoże kartkę do lamp to lewa świeci ładnie jasno i bez problemu. Prawa świeci jakby nie mogła blade swiatło które co prawda odbija daleko ale jakby była słabsza ze 3 razy takie blade światło. Wymieniłem oba żarniki, byłem na stacji kontroli i forma światła jest ok, przetwornica sprawdzona przez elektryków i jest ok... co jeszcze??

i mam taki mały problemik, nie wiem jak się ustawia godzine na ICS, mam navi.

Ad.3. Godzinę ustawi się poprzez włożenie płytki z mapą do navi lub ręcznie poprzez odpięcie czytnika navi i wtedy w zakładce TRIP -> SETTINGS

Radzę sprawdzić układ ABS'u programem diagnostycznym lub podjechać do ASO by to zrobili, przy małej prędkości ABS nie powinien się włączać nawet przy gwałtownym "depnięciu" na hamulec - dowód to test hamulców na hamowni - czyli coś nie jest O.K.

Ostatnia edycja:
W AR 166 po FL nie trzeba wkładać płyty aby ustawić godzinę, ale trzeba wybrać strefę czasową, w zakłądce jak podał danus77

W AR 166 po FL nie trzeba wkładać płyty aby ustawić godzinę, ale trzeba wybrać strefę czasową

Czyli że chcesz powiedzieć że twój zegarek aktualizuje się pomimo braku płyty w navi? Bo jak tak to u mnie jest chyba coś zrypane, bo żeby zaktualizować godzinę w automacie to muszę włożyć płytkę do czytnika.

U mnie, przed liftem, Trip-Settings- "RDS - Time" ustawia z automatu

Ja mam przed liftem tak czy siak. Kolego odbłyśnik do regeneracji?? a nie soczewka?? ona mi się wydaje nieco ciemniejsza od tej lewej bo o mocy światła nie wspomnę. I czy ktoś już robił taką regenerację?? W ogóle to jestem zawiedziony tymi ksenonami, mam nadzieje że jak się uporam z tym to będzie to porządnie świecić, bo teraz jak w maluchu mam światła.

---------- Post added at 09:07 ---------- Previous post was at 09:03 ----------

Jest temat odnośnie ABS, lecz nie ma tam właśnie jednoznacznej odpowiedzi :-( Strasznie drażniące to jest, nikt nie poradził sobie z tym??

Powiedzcie jeszcze ilu watowe są żarówki w liczniku od podświetlenia?? 1.0 czy 1.1??

Czyli że chcesz powiedzieć że twój zegarek aktualizuje się pomimo braku płyty w navi? Bo jak tak to u mnie jest chyba coś zrypane, bo żeby zaktualizować godzinę w automacie to muszę włożyć płytkę do czytnika.

wydaje mi się że bez płyty, teraz mam navi odłączone, bo nie używam (a po co mi ma ciągnąć prąd).

Prezez_07, oczywiście że odbłyśnik ale nie całego reflektora tylko ten co jest w obudowie z soczewką.

Wina w reflektorze leżała po stronie odbłyśnika, była z niego masakra. Lampy po regeneracji świecą niesamowicie a koszt nie duży. Nie musze włączać długich bo xenony święcą tak mocno :-) Jeszcze takich świateł w życiu nie miałem to chyba najszczęśliwszy dzień w moim skromnym życiu z moją Bellunią.

pochwal się gdzie regenerowałeś.

Kolego w Piekarach Śląskich, wyczytałem o nich na necie i mieli dobre opinie więc się zdecydowałem firma "TMC" no po prostu bomba :-)

Amortyzatory
Powrót