[75] Remont Silnika 2.0 TS

• Autor wątku Autor wątku Vitalic
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    remont
V

Vitalic

Guest
Witam serdecznie chciałem się dowiedziec czy jeszcze ktos na dolnymsląsku jest w stanie się zająć remontem wyzej wymienionego silnika ,ile to moze kosztować ? Doradzcie coś bo serducho w mojej Alfie jest w nienajlepszej kondycji ,moze wstawić inną jednostke jeśli tak to jaką i z czym to się wiąże ?

No bez przesady silniczek 2 l T.S jest wystarczający i jest do niego więcej gratów niz do silnika V6 czy 1.8 Turbo i napewno mozna go zrobic na cacuszko

Zastanawiam się, no na Paprotnej możesz do nich spróbowac uderzyc, no i na gnieźnieńskiej Pan Jacek. W zasadzie 2.0 Twin Spark 8v używany był w 155 i 164.

Podzwonie po kolegach czy nie mają silnika ,remont jest według mnie kompletnie nieopłacalny .Chyba taniej kupisz cały samochód, silnik pasuje tylko z 164 do 91 roku w 155 były na modułach nie na kopułkach.

Ja bym robił remont .
Zrobiłem remont silnika 1.8 Turbo i chodził jak zegareczek 8)

Też bym remontował, zawsze wiesz co masz, i mozesz nadzorowac:)

PS co sie stalo ze skasowalo wszytskie posty z tego watku ktore byly wczesniej?

amigas napisał:
PS co sie stalo ze skasowalo wszytskie posty z tego watku ktore byly wczesniej?
Pewnie tylko te które nie były na temat :D

to może być klucz;) Okej czym przejawia się nienajlepsza kondycja tego silnika?

-bociany (jak się nagrzeje )
-pompa wspomagania
-przeplywka ,silnik krokowy do pozegnania
-cały uklad wydechowy
masa pierduł niechce mi si.ę wszystkiego wymieniac :)

Zal się z Alfą rozstawac :| o części cięzko a warsztatu narazie nie znalazłem .

Hmm poza p-ktem 1szy to są awarie osprzętu, które i tak trzeba zrobić
wydech- i tak do roboty
przeplywka i krokowy - osprzęt
wspoma- osprzęt
bociany - reg zaworow?

edit:

jak to rozstawac? eh wal do mnie na gg znajdziemy graty...nie poddawac sie!

mojego brata (fr33 z tego forum) 164 z 2.0 TS jest świeżo po wymianie uszczelki pod głowicą (po naprawde dobrym fachowcu) planowanie itp. może ci przybliżyc koszty roboty samej gowicy.

To co wymieniłeś to pierdoły które są normalne w 20 letnim aucie, ja tu nie widzę niczego kwalifikującego ten silnik do remontu, chyba że to nie wszystko. Ale jak mają tutaj doradzić jak wszystkich bolączek nie opiszesz?

Póki panewki nie walą na zimnym to nie ma tragedii. Rzekłbym, iż coniektórzy z większych opresji silniki wyciągają.

Ja mam też stukanie na cieplym i są to zawory najpierw spr kondycje silnika, ciśnie nia, kompreche i potem decyduj, zrob wszystko w koło z osprzętu zrób zawory, będzie dobrze:)

Silnik ze 164pasuje na bank miałem taki we własnej 75 mocowania i łapy się zamienia i po sprawie .

Amortyzatory
Powrót