no! kolega 'fala' to uraził kolegów
bo koledzy PODPOWIADALI..

ale kolega 'fala' jak uczyli czytać w szkole to był pewnie wtedy akurat chory, czy tak?? ;->
Wycieczki osobiste sobie wypraszam. Mnie to nie śmieszy.
Zresztą przyganiał kocioł garnkowi, a sam smoli

Moj nick to "fafa" nie "fala" (hihihi!)
o TUTAJ

:
"..ale wciskanie dzwigienki zawsze działało dobrze,.."
Dla mnie to nie było takie oczywiste. Pod pojęciem "wciskanie" zrozumiałem czynność, którą znam z AR33 i każdej następnej znanej mi AR (146, 147, 159). Było pisać łopatologicznie, tzn bym się nie sugerował typowym zachowaniem
Myślę, że tak było optymalnie rozplanować instalację pod najlepiej wypasioną wersję a ubogim brakuje tylko włączników, przekaźników i mechanizmów..
A z tym tempomatem co ciekawostka bo chyba nawet w 164 był myślę rzadkością
Racja, z pewnością jest jak piszesz. Zdziwiło mnie to dlatego (albo właśnie potwierdza tezę), że wcześniej unifikacja podzespołów była większa. Dziś chyba rozwiązanie niespotykane. Z tego co doświadczyłem, jeśli jakakolwiek wiązka jest zbędna dla modelu bazowego, zwyczajnie się jej z oszczędności nie prowadziło. Albo nie w takiej ilości.
---------- Post dodany o godzinie 07:58 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 07:47 ----------
sterowanie elektrycznymi lusterkami kazda alfa ma kplt wiazek

szukaj wiazki od tempomatu

masz zagwozdke
Thx.
Tempomat??!! A to ciekawostka...
W jaki sposób musiałby być rozwiązany mechanizm sterowania przepustnicą, bo przecież nie typu "throttle-by-wire"?
Mam jeszcze pustą wiązkę przy panelu elektycznie sterowanych szyb na podsufitce. Ale to chyba nie to? Konsole centralną zdążyłem też rozkręcić, ale nic podejrzanego nie widziałem.
Z drugiej strony mechaniczny tempomat pamiętam z dzieciństwa bo był zamontowany w PF 125p (MY75). Na jakiej zasadzie działał - niestety pojęcia nie mam.
BTW: czy to, że są poprowadzone wiązki wskazuje na łatwy/prosty upgrade (typu P&P) wyposażenia?