[75] Alfa Romeo 1.6 z otomoto

qdlacz007 napisał:
Wiesz jak by tak patrzeć że "szkoda auta" to sporty motorowe by niedługo zgineły. Pozatym KJS'Y są różne nie tylko po dziurach.

Z tym że "szkoda auta" to raczej o coś innego chodziło.. Trzeba by z Alfy zrobić najpierw czołga - zamontować osłony w podwoziu, powzmacniać tu i ówdzie, podnieść trochę zawieszenie, itp. Poza tym ta sztywna oś z tyłu... :wink: . W sumie nie bez powodu rajdy wygrywają auta typu Seicento, Astra, Golf, Swift, 323, Audi(te z prostszym zawieszeniem :wink: ), itp. W moich okolicach raz widziałem 145tkę i chyba dwa razy 33kę, ale niestety z problemami technicznymi. Owszem, miło by było pooglądać 75, czy tym bardziej Giuliettę, wznoszące za sobą tumany OeSowego kurzu, ale to tylko dlatego, że imprez torowych jest u nas jak na lekarstwo i po prostu nie ma gdzie tymi autami pojeździć.
Inna sprawa jeśli pod hasłem kjs rozumiesz rajd z odcinkami gładkimi i równymi, ale u mnie królują brudne, bądź zupełnie luźne nawierzchnie. Nawet jeśli trafi się próba na czystym asfalcie to i tak efekt psują krawężniki i inne przeszkody, które prędzej czy później trzeba zaliczyć, by zyskać dziesiąte części sekundy :DDD

No miałem zamiar usprawnić alfe trochę własnie wzmacniając bude i porobic osłony pod silnikiem, skrzynia i wałem. Tu po części masz rację ale z drugiej strony myśle że gra jest warta świeczki, chodzi tutaj tz przecież o dobra zabawę a i renome marki mozna poprawić :D

fiergloo napisał:
Jakby co to 75 się ściga, albo ścigała akurat 3 litrowa

Hehe, to taki rodzynek na naszym ubogim podwórku. Tyle że tu akurat 75tka jest w swoim żywiole :)

BTW. 3 litry? To zmienił w końcu motor? Bo ja aż tak na bieżąco nie jestem..

bimski napisał:
fiergloo napisał/a:
Jakby co to 75 się ściga, albo ścigała akurat 3 litrowa

Już się nie ściga, a szkoda. Chyba, że nie mówimy o tej samej - http://www.rpracing.pl/

Tej samej. Suma sumarum dowód, że Alfa się ścigała.

Z tego co się orientuje to w tej 75 było 2.5 ale czy to ważne , radziła sobei całkiem nieźle :D:D

Spokojnie z tym czasem przeszłym, trudno żeby się ścigała skoro sezon się skończył :DDD . Będą kolejne rundy to zobaczymy czy 75 będzie jeździć, czy już tylko GTV Bertone zostanie :wink: . A tak swoją drogą może ktoś by się pisał w przyszłym roku na wypad na jakąś rundę GSMP podopingować Rafała na trasie :)
(na razie tylko rzucam hasło, ew. dyskusja w innym wątku, bo się za bardzo OFF robi :wink: )

JacekK napisał:
Spokojnie z tym czasem przeszłym, trudno żeby się ścigała skoro sezon się skończył :DDD . Będą kolejne rundy to zobaczymy czy 75 będzie jeździć, czy już tylko GTV Bertone zostanie :wink: . A tak swoją drogą może ktoś by się pisał w przyszłym roku na wypad na jakąś rundę GSMP podopingować Rafała na trasie :)
(na razie tylko rzucam hasło, ew. dyskusja w innym wątku, bo się za bardzo OFF robi :wink: )
Z tego co czytałem przed sezonem 2008 na stronie rpracing.pl Rafał Płatek (od 75) nie startował w tym sezonie, z powodu braku sponsorów. Co więcej, Rafał Płatek od gtv bertone to NIE jest ta sama osoba. :) Dowiedziałem się o tym na jednym ze spotów alfaholików od użytkownika marekm. Zabawna zbieżnośc nazwisk. ;)

Amortyzatory
Powrót