[33] Problem ze skrzynia

_zagiel_

Nowy
Auto
33 Q4, 156 SW 2,4 JTD
Od tygodnia mam problem ze skrzynia, bo wrzucenie 1 badz 2 graniczy z cudem i tak samo z 5 ale 5 troche latwiej ;] Co moze byc przyczyna :/ Tak jakby mi sie przesunelo wszystko tzn. zamiast 1 wskakuje 3 a zamiast 2>>4. Nie wiem co jest

zerknij na ten łącznik "10" i tulejkę gumową "11" czy nie ma luzów. Ja tak miałem, wymieniłem "11" i jak ręką odjął :P

34440129ap7.jpg

Problem znika gdy obiema rekoma podciagne drazek do gory :D Wtedy 1 wchodzi, a z 2 juz jedna reka sobie radze ;] Skrzynia sie na tyle opuścila, że rysuje juz srubami ta blache z gory (widac to jak zdjalem mieszek z drazka). Co trzeba wymienic :] Wydaje mi sie ze to ta poduszka za skrzynia . Co jest, bo chyba nic wiecej nie trzyma skrzyni, ale bylem w sklepie i nie moga mi w żadnym katralogu tego znalezc :/ Może jakies inne sugestie

ta duża na końcu łapy??? z tym cukiereczkiem na 2 śrubach???

Hmmm niemam kanalu i niewiem do konca czy tak jak mowisz. No ale jest na samym koncu za drazkiem juz nawet na tym dlugim czymś co mozna nazwac lapa, wiec chyba myslimy o tym samym :D masz to moze?? Ile za to cudo ;]

Oki no to która ma luz??? "9" czy "2"
jak nr.2 to mam 16 zł

60981351zp9.jpg

Obstawiam wlasnie na ta nr 2, ale mam teraz zagadke, bo niewiem gdzie jest ta 9 umiejscowiona w aucie ;]

UPDATE 17:45

Tak wiec to jest ta z nr 2 ;] Schylilem się i zobaczylem, że lapa na tlumiku prawie wisi. Jak jutro u mnie nic nie znajda to, phantom, zrobie zakup u Ciebie ;]

jako podsumowanie i zakonczenie tematu chce powiedziec ze przyczyna nie wchodzacych biegow byla guma trzymajaca silnik z boku, przez to ze sie rozpadla silnik sie opuszczal na glownej gumie i to bylo to :D

Amortyzatory
Powrót