[33] Niedziałajace Sprzegło

• Autor wątku Autor wątku alfaholik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alfaholik

Guest
Witam
mam problem nie moge wrzucic zadnego biegu pedal sprzegla jest miekki i wpada do konca bez zadnego oporu jak zgasze silnik to wszyskie biegi wchodza co robic i gdzie szukac przyczyny by pedal sprzegla zaczal na nowo dzialac bym mogl wrzucac biegi
prosze o pilna pomoc
btw. AR 33 boxer

Najprawdopodobniej masz uszkodzony wysprzęglik który znajduje się na łączeniu skrzyni z silnikiem po lewej stronie u góry, zobacz czy z niego nie cieknie.
Będziesz musiał go wymienić na nowy i po kłopocie koszt około 80 zł.

kiedys po myciu silnika tez tak mialem :D ale siadlem jak byla odpalona i wciskalem na okraglo sprzeglo i jakos przeszlo po jakichs 2 min naciskania i do teraz jest dla mnie zagadka o co chodzilo. Ale moze byc ze siadl Ci wysprzeglik jak mowi lejek, jest po stronie kierowcy zaraz za kolektorem ssacym go widac z gory ;]

można tez kupić zestaw naprawczy za 10zł i wymienić wszystkie gumki(3sztuki) i tez śmiga jak nowy :) wiem bo robiłem już w kilku 33

Ja też tak miałem w mojej 33. Po kilku dniach postoju pod blokiem sprzęgła nie było. Dolałem płynu hamulcowego, odpowietrzyłem i działa. Teraz pozostaje tylko znaleźć dziurkę przez którą wycieka płyn i po sprawie.

Amortyzatory
Powrót