[33] Króciec w kolektorze ssącym

• Autor wątku Autor wątku cichy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

cichy

Nowy
Auto
123
Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć za co jest odpowiedzialny krociec podciśnieniowy znajdujący się na kolektorze dolotowym pod przepustnicą?(1,4boxer na sterowniku Magneti-Marelli,94r).Po przekładce silnika zaślepiłem go i do tej pory pracuje ok ale być może
powinien być do czegoś podłączony.W starym silniku zapomniałem na niego luknąć.

Są tam dawa krućce, Jeden idzie do regulatora ciśnienia w ukłądzie wtryskowym , a drugi do zaworu powrotu oparów do zbiornika.

Owszem, zgadza się, tylko że te co o nich piszesz są z boku kolektora a ja mam jeszcze trzeci, który jest pod przepustnicą.

serwo jeszcze tam jest.A te dwa co o nich mowie to własnie śa pod przepustnica prawie.

qdlacz007
w dalszym ciągu się nie rozumiemy,krociec jest pionowo w dół,średnicy zewnętrznej ok. 6mm.Dzisiaj nie dam rady ale jutro zrobię zdjęcie-może to coś wyjaśni.
Pozdrawiam

AHA taka bajka :D No to musisz zrobić fote bo nic takiego sobie nie przypominam żeby było.Centralnie do dołu w obudowie przepustnicy??

w sumie za nic nie musi byc pod nic podlaczony, to powinno bycx podlaczone do odpowietrzenia sprzegla czy jakos tak. Ja mam odlaczony ten wezyk bo mi jakos zawsze syf tam wchodzi i pozniej nie mam sprzegla :D a tak samo syf wypycha i jezdze ;] troche zamieszalem ale mysle ze bedzie jasne ;]

_zagiel_
dzięki bardzo :D tak też myślałem że nie jest tak bardzo ważny ale licho śpi w szczególach :mrgreen:

_zagiel_ napisał:
w sumie za nic nie musi byc pod nic podlaczony, to powinno bycx podlaczone do odpowietrzenia sprzegla czy jakos tak. Ja mam odlaczony ten wezyk bo mi jakos zawsze syf tam wchodzi i pozniej nie mam sprzegla :D a tak samo syf wypycha i jezdze ;] troche zamieszalem ale mysle ze bedzie jasne ;]

nie istnieje taka opcja żeby coś było podłączone do odpowietrzenia sprzęgła ....

Niema takiej mozliwości.Odpowietrznik sprzegła powinien byc zaslepiony gumową czapeczką.Moim zdaniem teoria błędna.A ten kruciec ma być chyba podłaczony do odmy o ile się nie myle.

Amortyzatory
Powrót