[33] ile spali

• Autor wątku Autor wątku wynalazek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wynalazek

Guest
Witam ile może spalić benzyny alfa romeo 33 z silnikiem 1,4 na wtrysku na trasie z Elbląga do Krakowa pokonując około 600 km gównie po drodze krajowej 1, z prędkością około 100 km/h
Dzięki z góry za pomoc, nie mam licznika sprawnego i tylko na oko wiem ile pali. Prędkość na obrotomierzu na 5 biegu 3 tyś obrotów.

na pelnym baku spokojnie przejedziesz, wiesz my nie powiemy Ci ile Twoja pali bo nie znamy jej stanu itp bo byly wypadki ze 1.4 na 100 km palily 6 litrow :D

Mojego brata 1.4 w czasach jak była troszkę w lepszym stanie paliła właśnie koło 6 litrów na setkę

lejek20 napisał:
Mojego brata 1.4 w czasach jak była troszkę w lepszym stanie paliła właśnie koło 6 litrów na setkę

u mnie moja imola pali 5,6 litra z Sokółki do Miedzyrzecza na zbiorniczku zalatuje i zostaje

rekord to ciagła trasa predkosc srednie 100km/h max do 130km/h momentami na zbiorniczku 823km (przy gwałtownych manewrach brakowału juz benzy ale na stacje dojechała jeszcze jakies 3 km)

Stan mojej jest ok, tylko opony 2 nowe kupie i jadę, tez mi się wydaje ze na pełnym baku dojadę

To ja się podepnę i się zapytam, ile litrów ma zbiornik paliwa w 33 1.7 8V, i ile wam pali 33 po mieście?

Spirit napisał:
To ja się podepnę i się zapytam, ile litrów ma zbiornik paliwa w 33 1.7 8V, i ile wam pali 33 po mieście?
jesli dobrze pamietam to w 33 cos 50litrów a w p4 i q4 i sw po 55 litrów

co do spalania moja w miescie 1,7 16v około 12 ale da sie do 10 zejsc

Ja wróciłem już z urlopu. Trochę kilometrów się zrobiło i wydaje mi się że spaliła ponad 8 litrów. Jechała z 2 osobami i całym bagażnikiem oraz tylną kanapą wakacyjnych klamotów. Koła mam 15 cali i są szersze od standardowych (opony 195) więc opór większy. Kilometrów łącznie będzie gdzieś około 1600 i się chce dalej i więcej jechać.

Amortyzatory
Powrót