• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[33] Cisnienie oleju na ciepłym silniku

• Autor wątku Autor wątku Strzala_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
fakt jak na 5w40 i 90 st. to 6.2 bara to trochę dużo ale i tak godne pozazdroszczenia, nie wspominając o 1.8bara na wolnych -ehhhhh gdzie te czasy...gdzie :)
Dla V6-tek wychodziło jakoś min.0,5 na wolnych i ok 4 barów przy 5000 tyś. obr. przy 90st.

Strzala_1 napisał:
Po zgaszeniu silnika kontrolka jeszcze sie nie zapala przez jakieś 10 sekund.

bez przesady 8)

A co ustawiałeś przy tym badaniu analizatorem??

Miałem ostatnio podobnie błyskała kontrolka,olej w normie wszystkow normie.poprawiłem wsuwke na czujniku i jest GIT

kaes napisał:
Strzala_1 napisał:
nowy filtr i olej i wymiana wtrysku oraz ustawienie silnika na analizatorze spalin i problem pokonany.

Ile dałeś za wtrysk?

przysługa za przysługe kosztowało mnie to flaszke

qdlacz007 napisał:
A co ustawiałeś przy tym badaniu analizatorem??

stwierdziłem że za duzo benzyny dostaje mi silnik i ustwiłem to że teraz nawet analiza spalin mieści mi sie w normie heheh

heheh ale przecież tam nic nieda się ustawić w kwestji mieszanki paliwa wszystko ustawia się samo. :roll: 8)

jesteś w błędzie ponieważ da się to ustawić za pomocą przepływomierza (gdyż to od niego zależy) jednym słowem wyższa szkoła jazdy :)

No czaje już.Ale chyba raczej to jest wada którą da się naprawić a nie mozliwośc regulacji.Moze macie taki sam patent na system w którym niema przepływki??Ja mam potencjimetr przepustnicy i czujnik temp powietrza.

własnie teraz ten problem się u mnie pojawił bede sprawdzał po kolei ale zaczne od czujnnika jeśli to nie to:(będe musiał się pożegnać z moją alfeczka, naprawde nie chciałbym tego.

Ale albo piszemy co konkretnie zrobiliśmy, albo używamy shoutboxa.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
a u mnie dziś po 2 tygodniowej przerwie od jazdy zaczęła mrugać i silnik cichutki i nic nie puka nie stuka.
Wiec sie zastanawiam co?? panewka czy może czujnik padł??

ktoś zna jakie ma być ciśnienie max i minimum??

sluchaj powiem Ci ja mialem identyko sytuacje jakies 2 lata temu.
Wtedy mialem silnik 1,4 i.e (88KM) i tez nie moglem znalesc przyczyny. Az wkoncu wybralem sie do warsztatu i wlasnie w drodze jadac jakies 110km/h strzelil mi korbowrot i mialem po silniku.
Moja propozycja szybko jedz do warsztatu twojego zaufania i niech szukaja przyczyny.

Amortyzatory
Powrót