Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Bardzo dlugo jezdzilem na takich oponoach: 225/45/17 jednak nie polecam. TO zbyt szerokie opony jak na polskie trakty. Proponuje 215/45/17, a ja nawet obecnie mam 205/45/17
Pozdrawiam.
- Rafal
225/45/17 mam na tyle, na przodzie 215/45/17
Jak dla mnie jest OK, nawet pokuszę się o stwierdzenie że jeździ mi się lepiej niż na 205/60/15
Nic nie obciera
Wybierają tak jak im odpowiada . Mam 225/45/17 na amortyzatorach KONI i dystansach zeby wszystko sie zmiescilo w nadkolu. Jazda po polskich koleinach na takim set up - ie to tragedia.
jeździłem kiedys na profilu 195/45/16 i było całkiem znośnie (w golfie mk3) wiec chyba wyższy profił w 215/45 czy 225/45 w 17 nie powinien byc taki zły co?
ja mam 225/45 R17 przód i tył, nic nie ociera, wcale tak strasznie też nie ma jak to niektórzy malują - ze jakis spadek mocy i niby wzrost spalania - ZNIKOMO, moze w 1.6 ma to az takie znaczenie, ale Ja np w 1.8 TS nie stwierdziłem róznicy, a spalanie jakies 0.2 wieksze niz na zimowych 205/55 R16
Ja wolałem 225 od 215 z tego względu że wysokość opony w 225mm to 101,25 a w 215mm 96,75 - niewiele, ale zawsze bezpieczniej dla felgi
witam
miałem 225/45 R17 i zmieniłem na mniejsze. nic nie obcierało, ale na nasze kaprawe trakty takie koła to porażka, wali na dziurch jak diabli tył robi się na mokrym nadsterowny i w zakrętch na drobnych poprzecznych nierownościach żyje swoim życiem. Te gumy wcale nie wybierją nierowności. nie poszalejesz na nich. W niemcch to i na 18" jeżdżą ale u nas pomyśl może o 205/50 r 17. Ja osobiście przesiadłem się na 205/55 r 16, ktore może tak nie wyglądją ale jazda o niebo lepsza.
pozdrawiam
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.