• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV] 2.0v6 tb strzelanie w wydech

graziu1

Nowy
Auto
147
witam mam problem robilem remont silnika wsyztsko bylo by oki ale po zlozeniu zapalil szybko i sprawnie tylko mam problem bo co jakis czas strzela mi w wydech swiece zalozylem nowe.nie wiem jak jedzie auto z takim motorem bo nie ejchalem nim jeszcze kupilem z uszkodzonym motorem ale wydaje mi sie ze tez nie ma swojej mocy. z ciekawostki jak dam mu troszke wiecej gazu strzelanie zanika.

Strzela na jalowym czy przy schodzeniu z obrotow? Na cieplym czy zimnym silniku? Wydech zwykly czy przelot?

Moja 3.0 tez strzela przy schodzeniu z obrotow czasami. Poprzednia 166 v6t strzelala jeszcze bardziej ochoczo :) One to maja w naturze..

No chyba, ze ci strzela caly czas na jalowym... wtedy naezaloby sie zastanowic.

witam mam problem robilem remont silnika wsyztsko bylo by oki ale po zlozeniu zapalil szybko i sprawnie tylko mam problem bo co jakis czas strzela mi w wydech swiece zalozylem nowe.nie wiem jak jedzie auto z takim motorem bo nie ejchalem nim jeszcze kupilem z uszkodzonym motorem ale wydaje mi sie ze tez nie ma swojej mocy. z ciekawostki jak dam mu troszke wiecej gazu strzelanie zanika.
Kumpel miał podobny problem w Cali,jak schodziła z obrotów to aż ogień z tlumika buchał,ale to była wina strumienic źle była zamontowana.

a ma ktos shcemata jak ma byc ustawiony rozrzd w 2.0 tb ja powiem szczeze ze ustawilem pierwsyz tlok w gornym amrtwym punkcie a na walkach byly znaki w stosunku do stopek trzymajacych walki rozrzadu.

Mam manuala do 2.0 v6 tb eng.Na końcu jest tam wzmianka o ustawianiu wałków.Chyba właśnie tak jak to zrobiłeś .Chciałem ,wrzucić całego manuala ,ale wysyła do pewnego momentu i przestaje,mały plik idzie ;).Więc fota poszła.

Wrzuc moze jakis film...

166v6t tez sobie delikatnie prychala od czasu do czasu na jalowym, one to maja w naturze troche.

Nie wiem jak zaawansowane jest to u ciebie.

Jednak mozliwosci sa takie:
1. Przestawiony rozrzad
2. Niedomkniety zawor wydechowy (zmierz kompresje?)

Przydalby sie komputer.

a ma ktos shcemata jak ma byc ustawiony rozrzd w 2.0 tb ja powiem szczeze ze ustawilem pierwsyz tlok w gornym amrtwym punkcie a na walkach byly znaki w stosunku do stopek trzymajacych walki rozrzadu.

Z tego co pamiętam to jak ostatnio wymieniałem rozrząd w swojej tb to na głowicach i kole pasowym były punkty i w/g nich zmieniłem rozrząd. było to około 2 lata temu i wszystko działa.

Proponuję w pierwszej kolejności zdjąć obudowy i popatrzeć na punkty czy dół i góra się pokrywają i będziemy wiedzieć na czym stoimy ;)

Amortyzatory
Powrót