[155] 2.0 v8 na 2.5 v6

Z tego co wiem to nie była bita on bije raczej kobietę :D

On nie chce sprzedać ale musi, takie życie

Skoro żonę bije to na koszty sprawy potrzebuje:D:DA tak poważnie.Tyle ludzi szuka V6 a tu pod nosem jest więc niech się ogarnia i pakuje zdjęcia bo sam bym ją chętnie zobaczył:P

No to jak una jest na chodzie, za 3 koła i od alfaholika to dawaj foty i opis, może ktoś się skusi:)

Jak się odezwie do mnie to mu o tym powiem a zainteresowanych odsyłam do kontaktu z kolegą Watra24

Można zmienić same drążki kierownicze, a przekładnie zostawić.

Tak tylko radził bym taki manewr wykonywać pod okiem kogoś kto to już robił. Dlatego że łatwo zniszczyć sam mechanizm przekładni nieumiejętnie wykręcając same drążki. Chodzi o unieruchomienie listwy, by nie naprężać jej podczas wykręcania drążków.
Do autora, ja gdybym miał robić taki swap, to sprzedał bym graty, które dotychczas zgromadziłem. A kupił bym kompletnego dawce (np. tego za 3 tysiące). Jeśli nie masz dawcy lub kompletu na przekładke to tak zastrzelisz swoje auto że przez wiele miesięcy nie odjedziesz nim od "komina".

Pozdrawiam.

a od qdlacza to zly silnik czy moze cos wiecie wiecej

Ja to się kiedyś nad 3.0 12v zastanawiałem.Ale to chyba już za duży motor do 155.No i ten nieszczęsny termostat.

Ja to się kiedyś nad 3.0 12v zastanawiałem.Ale to chyba już za duży motor do 155.No i ten nieszczęsny termostat.
Taki sam silnik V6 jak seria w 155 a termostat można przełożyć mając rurę wodną od V6 155 tylko przyrost mocy rzędu 15KM sprawia że mało opłacalny jest taki swap, jak już swapować io 3 litrówkę ze spidera tam moc wyrażnie wyższa

Ostatnia edycja:
Moc mnie satysfakcjonuje w tym co mam,moment też.Ale trudno dostać 2.5 12v.A szukam możliwości zamiennika na wypadek gdyby mój silnik się skończył.

Nieprawda taki silnik można wyjąć bez specjalnych problemów

Skąd niby.Podobno są dostępne nowe ale nie chcę nawet znać ceny.W używkach też trudno,bo mało tego wyprodukowali.Poza tym jak już się coś trafi to na drugim końcu Polski.Albo w Niemczech.

Wiadomo że takie silniki w bardzo dobrym stanie nikt Ci nie sprzeda większośc z nich wymaga jakiegoś remontu co uważam za normalną rzecz tym bardziej że to są silniki już rzadko spotykane

Ano właśnie.Może znajdę gdzieś zdrowy dół,bo górę mam świeżo po remoncie.

Amortyzatory
Powrót