• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

2,0 Ts + GAz

tak sie podłącze bo zastanawiam sie nad róznymi wersjami Alf i silników :)
ile palą 1.8 i 2.0 8V gazu benzyny - czy opłaca się do nich zakładać instalacje ? i ile kosztuje taka najtańsza która bdb będzie się tam sprawdzać ?

tak sie podłącze bo zastanawiam sie nad róznymi wersjami Alf i silników :)
ile palą 1.8 i 2.0 8V gazu benzyny - czy opłaca się do nich zakładać instalacje ? i ile kosztuje taka najtańsza która bdb będzie się tam sprawdzać ?

Ja posiadam 1,8 8v miasto 13-14 litrów, trasa 8- 9 litrów przy prędkości 130 .Gaz dwa dni temu podłączyłem i nie sprawdzałem ile pali na gazie.:)

Ja posiadam 1,8 8v miasto 13-14 litrów, trasa 8- 9 litrów przy prędkości 130 .Gaz dwa dni temu podłączyłem i nie sprawdzałem ile pali na gazie.:)

prosze powiedz mi że cały czas jezdzisz z gazem w podłodze bo przeraziło mnie spalanie - kolega mowik ze 2.0 8v zchodzi ponizej 10 w miescie i mozliwe jest 6-7 na trasie...

prosze powiedz mi że cały czas jezdzisz z gazem w podłodze bo przeraziło mnie spalanie - kolega mowi ze 2.0 8v schodzi ponizej 10 w miescie i mozliwe jest 6-7 na trasie...

Nie raz się depnie ale nie non stop. A na trasie trzeba też co chwile redukować i wyprzedzać.

jak się auto toczy to i mało pali:D:D:D

prosze powiedz mi że cały czas jezdzisz z gazem w podłodze bo przeraziło mnie spalanie - kolega mowik ze 2.0 8v zchodzi ponizej 10 w miescie i mozliwe jest 6-7 na trasie...

Poproś kolegę o jakąś instrukcje jazdy skutkującej takim spalaniem :eek: Myślę, że wiele osób będzie ciekawych jak taki wynik osiągnąć :crazy_pilot:

moze i to jest do osiagniecia:) taka 7.5 latem ww 10 l sie w meiscie miesci jezdzac delikatnie :) trasa 6-7 akladajac ze do 110-120 ale to 7 l bedzie :) silnik 2.0 TS, benzinu:)

Na luzie ? niezależnie czy zmieniam Bieg przy 2,5 tyś obrotów czy przy 4 tyś nie udało mi się wyjść powyżej 13 litrów. Raz udało mi się zejść ze spalaniem do 10 litrów ale kto kupuje Alfę żeby jeździć nią 50km/h? Jeżdżę swoją Alfą od 1,5 roku i odkąd pamiętam spalanie mieści się pomiędzy 11 a 13 litrów na setkę, a jeździłem bardzo różnie.
Mówimy oczywiście o silniku 2.0 8V i spalaniu gazu bo benzyny nie mierzyłem, a gaz z Bliskiej...

pozdrawiam

Na luzie-czyli przy spokojnej jeździe... :) no to w Twoim przypadku nie warto jeździć wolno :crazy_pilot: Szkoda tylko pkt. karnych :eek:

moja alfina spala w granicach 13 w mieście fakt krótkie trasy zimny silnik potrafi dobić do 14 jak trochę pocisnę tu i tam :D prawda też jest taka że w instrukcji spalanie w mieście jest podane 11,2 a wiadome gazu spali deko więcej :)
no i prawda jest taka że jak chcesz poczuć moc silniczka to zaczyna się od 3800 obrotów do 6300 :) a wtedy musi co nie co spalić :D
jazda na emeryta latem po mieście zeszłem do 10 ale co to za jazda takim samochodem

Amortyzatory
Powrót