• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

2.0 selespeed problem z odpalaniem

S

silvia

Guest
witam wszystkich
od zeszlego piatku, jestem posiadaczem AR156 2.0 TS selespeed z 2000 roku. kupilem ja w autoryzowanym serwisie AR/Fiat/Lancia. wpadla mi w oko w srode zeszlego tygodnia. ladna serbrna, cacy nyju nyju. odrazu jazda probna. dalem troche po gazie, kola zaboksowaly, zapalila sie kontrolka skrzyni. pan sprzedajacy ( Pracownik salonu) mowil, ze wezma ja na komp i sprawdza. następnego dnia znowu jestem w serwisie. pan mowi, ze styki nie stykaly i ze stala ponad 6 miesiecy co moj kolega, pracujacy obok, potwierdzil ( kolega nie ma nic wspolnego z salonem). faktycznie lepiej jezdzi,m, więc kupilem. super sie prowadzi wszystko cacy.
W sobotę cieszac sie nowym nabytkiem, w pewnym momecie nie chce odpalic. kilka razy krecilem, ok odpalila.. tylko w sobote strajkowala z 3 razy. dzisaj, niedziela, tez nie chciala odpalic z 2 razy, lecz po kilku probach odpalila.
teraz, wieczorem, chcialem jechac po mame i nic, krecilem kilka razy ( czekajac pomiedzy az wsio zgasnie) az po kilku probach dalej nie odpalila. natomiast po wylaczeniu i z powrotem na mar, swieci sie kontrolka skrzyni biegow. dalem sobie spokoj. o co chodzi? W czym leży problem?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Kręcił ci rozrusznik?
Zgasła Ci kontrolka code?
Zapalasz na biegu? Jak tak trzymasz nogę na hamulcu?
Słychać jak włącza się pompka po otwarciu drzwi?

Tak jak kolega wyżej pisze, trzymać na hamulcu nogę a biegi muszą być w pozycji (N) Neutral, po kupnie sprawdzałeś akumulator czy nie wyładowany>? skoro tam stał pół roku szlag mógł go już trafić. Zawsze jak wsiadasz do auta, po otworzeniu drzwi kierowcy musi być wyraźnie słyszalna pompka selespeeda.

po pierwsze, dziekuje za blyskawiczna odp. rozrusznik kreci jak glupi, aku dziala, kontrolka code gasnie. noge na ham trzymam i bieg jest na N probowalem tez na 1 ale bez zmian. dalej kreci ale nie odpala. i tak przy otwarciu drzwi slychac pompke. przekrecam kluczyk na mar, czekam az wszystko pogasnie, i probuje odpalic. czy to mozliwe ze jakos wilgoc sie dostala do przewodow, i ze cos nie styka?

Amortyzatory
Powrót