[159] 2.0 jtdm brak mocy

Turbo wstaje do 0.7 bara, brakuje mu ponad 1 bar, zadymienie na pełnym bucie jest tak ogromne że nie widać rur wydechowych. Wgrany soft od 170 km seryjny i dalej to samo, vgt/overboost ładnie oscyluje od 99.97%-2%

- - - Updated - - -

DPF był wywalamy w 2012 na terenie Niemiec

Ciekawe czy w ogóle turbo zmienia geometrię.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Geometria chodzi, turbo jest złożone przez turboTechnics z wlk. Bryt. , Na częściach melleta!

Robiłem i robię auta na takich rdzeniach z turboTechnics i pompują tyle ile muszą! A tutaj w Alfie zawsze jakiś problem, wymieniłem już wszystko a dalej jest syf. Jutro ostatnia próba, zamawiam czujnik overboost jak się nic nie poprawi to skończyły się pomysly

Masz starą turbinę jeszcze? Może warto ją założyć z powrotem i wykluczysz nową w ten sposób.

Odcina turbo na pełnym bucie na trójce przy ok 3500 RPM, zegar pokazuje ledwie 0.8 bara ...jakieś sugestie? Nie ważne jakie turbo czy stare czy nowe, czujniki czyste wszystkie. Overboost?

Jeśli nie masz żadnych błędów na kompie, to dobrze byłoby podmienić na chwilę overboost na inny. Po nitce do kłębka.
Jeszcze myślę o przewodach podciśnienia, bo Ty wymieniałeś chyba całość z tego co pamiętam... I czy czasem problem nie powstał po tym zabiegu (oczywiście gdybam tylko).

Przewody są nowe, może za mały przekrój? Overboost jutro zamówię nowy podmienie i zobaczę co się dzieje ...

w dalszym ciągu przeładowuje :D wzkaznik w kabinie wstaje do 0.8 bara i zaraz jest overboost

Skoro pokazuje 0,8 bara to nie doładowanie. Dolot szczelny? Filtr powietrza wymieniony? Po zapaleniu gruszka wciąga sztangę w całym zakresie? Spróbuj jeszcze przejechać z odpiera wtyczka od przepływki

Ostatnia edycja:
Przeładowuje właśnie, filtr mam i zwykły papierowy Filtron, mann, hart i stożek k&n i apexi, na każdym to samo, po odłączeniu przeplywki lądowanie na poziomie 0.2bara, przepływem mam 6 na podmianę. Sztangę wciąga, dolot szczelny

Przeładowuje właśnie, filtr mam i zwykły papierowy Filtron, mann, hart i stożek k&n i apexi, na każdym to samo, po odłączeniu przeplywki lądowanie na poziomie 0.2bara, przepływem mam 6 na podmianę. Sztangę wciąga, dolot szczelny
Jak przeladowuje skoro ciśnienie doładowania dochodzi tylko do 0.8?
Dobrze podłączyłeś wężyki od podciśnienia przy vgt?

W grałeś ori soft z pełną tablicą dtc?

Przy przeładowaniu powinno wtedy wywalać błąd, P0237 jeśli dobrze pamiętam. Więc jeśli nie ma błędu to jest niedoładowanie.

Czyli oczekujesz pomocy, a nie podajesz podstawowych informacji.

Jeśli możesz zaloguj jeszcze raz ciśnienie doładowania wymagane i oczekiwane, otwarcie overbost i obroty. Tylko tak 1500 obrotów na 3 biegu. Gaz w podłogę na 100 procent i tak do ok 3500 obrotów. Najlepiej byłoby loga wrzucić w arkusz open office żeby to było czytelne . Zawór overbost ma pracować w zakresie ok 35-80 procent wysterowania. 99 jak u Ciebie świadczy ewidentnie o problemie że zmienna geometria. Sterownik nie potrafi jej wysterować prawidłowo. Odepnij wężyk z overbost wepnkj w niego duża szczykawke i sprawdź jak to działa. Sprężyna w gruszce ma cofać płynnie sztangę i zmienną

Gruszka płynnie pracuje, nie zrobię takiego loga bo zadymienie jest tak ogromne że się za mna nie da jechać, decyzja podjęta zostawiam alfę w rozliczeniu biorę dodge chargera V8 5.7 i tak alfa pali mi 19l/100 więc różnicy nie odczuje w portfelu ;D

Pozwolę sobie podsumować temat: :ciao:

Amortyzatory
Powrót