[166] trzecie swiatlo stop

• Autor wątku Autor wątku Michal166
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Krzysiu bo pewnie nie jesteś wyjątkiem wśród polifciarzy, którzy mają ciągłe problemy z którymś czujnikiem poziomowania. Pamiętasz jak sprawdzałem w tamtym roku na zlocie ?

Kolego zanim zaczniesz grzebać w żarówkach i kablach szukając tej która powoduje taki przypadek
zrób quiz z pytaniem komu gaśnie ta kontrolka od razu
sprawdzałem wszystkie żarówki i połączenia i dałem sobie na wstrzymanie a niech się pali i tak potem franca jedna gaśnie ( i takim mam sposób na tą kontrolkę)

Wiadomo, że gaśnie, ale lubię gdy wszystko działa jak należy ;) Fakt, że gaśnie po jakimś czasie, ale skoro jest taki bajer, że informuje, że coś nie świeci, to dobrze aby działał.

Krzysiu bo pewnie nie jesteś wyjątkiem wśród polifciarzy, którzy mają ciągłe problemy z którymś czujnikiem poziomowania. Pamiętasz jak sprawdzałem w tamtym roku na zlocie ?

To może być jakiś trop. W takim razie instrukcja jest nieścisła, jeśli o tym nie wspomina. A nie zaobserwowałem u mnie ruchu świateł po ich włączeniu (bo ksenony chyba powinny zrobić ruch w górę i w dół zanim się ustabilizują).

W polifcie soczewki robią ruch od razu jak włączysz zapłon. Poza tym nawet z uszkodzonymi czujnikami powinny się ruszać. Sprawdź błędy na ksenonach Prawie na pewno tak jak mówi danus będziesz miał błąd samo poziomowania.

Amortyzatory
Powrót