[166] tempomat

• Autor wątku Autor wątku Michal166
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Michal166

Guest
Witam
Panowie podzcie co o tym myslicie?
Kiedy kupowalem moja 166 sprzedawca mowil ze ma ona tempomat,natomiast nie znalem dobrze tegoz auta i nie wiedzialem gdzie sie go uruchamia.Teraz po dlugim czasie jej uzytkowania juz wiem ze uruchamiac sie powinna lewa manetka,natomiast moja lewa manetka nie jest rozbudowana o ta funkcje,nie wnikam juz w zle zamiary sprzedawcy,lecz interesuje mnie jedna sprawa.Dzis naprawialem nieodbijajace kierunki,udalo sie to dokonac bez sciagania kierownicy,i zaopserwowalem iz mam wolna jedna kosteke ktora w instalacji spieta jest z reszta kabli dochodzacych do manetek.Czy kiedy zamontuje rozbudowane manetki to czy jest szansa ze tempo bedzie dzialalo?co wy o tym sadzicie??czy jest to moze niemozliwe i szkoda kombinowac,czekam na wasze opinie i sugeste

z tego co mi wiadomo to każda 166 ma tempomat jeżeli masz wolne piny od tempo to powinno działać w końcu to tylko elektronika steruje :lol:

a ty u siebie masz??jak wyglada kontrolka od tempa i w ktorej czesci dolnych lampek sie znajduje

hm z tego co wiem na desce powinno pisac po przekrecenu kluczyka "cruise" a tego nie ma,ciekawe czy egzaminer moze wlaczyc ta opcje

no jeszcze opcja taka żeby koputer podpiąć i zdiagnozować całą konsole :!:

DANIEL166, myslisz ze egzaminer to potrafi??
Garos, wiec mamy wspolny cel :)

witam mam pytanko do tych nie odbijających kierunków jaka jest przyczyna tego problemu. Mam ten sam kłopot tylko z jedną stroną możesz coś doradzić -pozdrawiam

jednak myliłem się , były wersje bez tempomatu manetka bez przełączników , sprawdzałem w kziążeczce , ale i tak warto podłączycz komputer , :D

na allegro są przełączniki do 166 z tempomatem i bez moze gość kupił a potem pomślał a jak już kupił to zamontował

Leszek K, no wlasnie ale nie swieci mi sie na konsoli "cruise" a nie sadze by jechal do serwisu i placil za wylaczenie opcji,jesli jest to wogole mozliwe

Witam. Nie dawno stałem się szczęśliwym posiadaczem AR166 i nie mam zielonego pojęcia jak uruchomić tempomat po naciśnięciu przycisku rcl nic się nie dzieje nawet jeśli przełącze z off na on:/ a może no działa od pewnej prędkości? Wciska się go przy naciśniętym pedale gazu czy też może nie? A może poprostu jest jeden z grymasów mojej belli :/

A instrukcji obsługi to nie łaska przeczytać ????\

A teraz po kolei jedziesz sobie jakąś tam prędkością włączasz przełącznik od tempomatu na on następnie przytrzymujesz (+) przez 3 sekundy i tempomat włączony.
Przyciskiem rcl wracasz do wcześniej zaprogramowanej prędkości.

No właśnie przed chwilką przestudiowałem instrukcje i wszystko wiem tylko, że mam mały problem nie święci mi się żadna kontrolka przy przekrećeniu kluczyka typu courise czy jakoś tak nawet jeśli jest w pozycji on a bezpiecznik nr. 5 jest ok.:/

b-ski napisał:
No właśnie przed chwilką przestudiowałem instrukcje i wszystko wiem tylko, że mam mały problem nie święci mi się żadna kontrolka przy przekrećeniu kluczyka typu courise czy jakoś tak nawet jeśli jest w pozycji on a bezpiecznik nr. 5 jest ok.:/

nie ma kontrolki z napisem cruise,tylko jest zielona w ksztalcie tarczy zegara ze strzalka ,zapala sie gdy uruchomisz tempomat ,jak wcisniesz check takze powinna byc widoczna.
pozdrawiam

kolego mozesz napisac jak poradziles sobie z tymi nieodbijajacymi manetkami bez sciagania kierownicy??

Jeśli chodzi o tempomat to przed chwilą sprawdzałem ale na postoju no i po przekreceniu kluczyka zapala się ta kontrolka ale jak włącze tempo na on to nic się nie święci ale to może widocznie trzeba być w ruchu. Natomias kolego JASIU przed chwilą miałem ten pan problem z manetkami rozebrałem te plastiki wkoło kierownicy popatrzyłem odpaliłem bryke pokręciłem kierownicą, poruszałem manetkami i wszystko lata jak z fabryki poskładałem wszystko i jest malina kowalewski. No ale cóż mówią, że Alfa żyje swoim życiem:) Ps. Ostatnio sama z siebie merdała mi wycieraczkami :)

Napis cruise zapali ci się podczas jazdy tak jak pisalem wyżej jedno pokrętło na on a + przytrzymaj przez 3 sekundy i wtedy dopiero się zapali.

ja jak jade wlacze na on i lekko wcisne + to odrazu sie zapala cruise

Amortyzatory
Powrót