[166] przewody tylne

• Autor wątku Autor wątku marcolukas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcolukas

Guest
jak najlepiej sie dostac do tych przewodów
prawdopodobnie mam zwarcie na kablu od wstecznego i mi sie nie swieci a dodatkowo przepala sie od tego bezpiecznik 13
jak sie do tego dostac czy od wewnatrz wyjmujac siedzenie i półke czy od bagaznika
pozdro

Na początek ściągnij gumową osłonę łączącą przewody w klapie z samochodem być może tam tkwi problem po przez urwane przewody lub druga opcja może jest coś nie tak przy listwie z żarówkami.
Pzdr. B_ski

Wiesz ja jak kupiłem moją alfę to szwankowały mi swiatła w tylnej klapie okazało sie ze na 8 -----jak sie nie mylę bo to było 1 rok temu 6 były bez izolacji i robiły zwarcie sprawdz to moze tam tkwi problem a z zewnątrz nic nie bylo widacv pozdrawiqam

u mnie wszystkie świeca oprócz wstecznych ale jutro już sie biore za ta wiazke sprawdze dokladnie
dzieki za podpowiedzi
pozdro

sprawdziłem i wszystko wyglada dobrze przewody sa dobrze zawinięte taka taśma więc nie powinno być zwarć . co jeszcze moge sprawdzić i skąd idzie i którędy kabel od wstecznego
pozdro

marcolukas napisał:
sprawdziłem i wszystko wyglada dobrze przewody sa dobrze zawinięte taka taśma więc nie powinno być zwarć . co jeszcze moge sprawdzić i skąd idzie i którędy kabel od wstecznego
pozdro
Witam odwijałeś tę czarną tasmę umnie też wyglądała dobrze a jak ją odwinołem okazało się ze przewody są uszkodzone

oki rozbiore wszystko przy tej klapie i mam nadzieje że tam bedzie tak jak u was i bedzie po problemie z diagnoza
pozdro

Amortyzatory
Powrót