[166] Nagłośnienie

• Autor wątku Autor wątku Stanley
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Kurde szukałem w google i nic konkretnego na ten temat nie znalazłem.... :? Najlepiej jak by ktoś miał może gdzieś schematy i opis wyjść całego ICS-u, gdzieś mi się przewineło przez oczy i to chyba na tym forum ale już nie pamiętam....... ;//

TomekT - dzięki za fotkę :wink:

Nic nie trzeba kombinować tylko po prostu wpinamy się w jedną z 3 kostek mini ISO i mamy wyjście na wzmacniacz 4 kanałowy
PS. Jutro poszukam opisu kostek to wstawie tutaj.

To będzie mniej więcej tak:
http://www.studio24.prv.pl/
Na tej stronie w dziale kablomania, potem wchodzimy w ISO OEM i tam przy radiu audi Concert M4, Chorus M4, Symphony CQ-LA1822L
Złącze C1 C3 odpowiadają dokładnie złączom w ICS

Witam mini iso zamówione i kable sygnałowe dietz-a też :mrgreen: Tylko teraz czy może wie ktoś jak najlepiej puścić te kable może ktoś już to przerabiał? ;//

Ostatnio montowałem u siebie DSP i zmieniałem całą wiązkę kabli. Kable idą pod mebelkiem środkowym pod tylną kanapą i tam do bagażnika, siedzisko tylnej kanapy sie po prostu wyszarpuje do góry a oparcia nie trzeba odkręcać, nie powinno byś najmniejszego problemu z dorzuceniem kilku kabli, jeśli będą jakieś pytania to proszę pisać, postaram się pomóc.

sqadak napisał:
Ostatnio montowałem u siebie DSP i zmieniałem całą wiązkę kabli. Kable idą pod mebelkiem środkowym pod tylną kanapą i tam do bagażnika, siedzisko tylnej kanapy sie po prostu wyszarpuje do góry a oparcia nie trzeba odkręcać, nie powinno byś najmniejszego problemu z dorzuceniem kilku kabli, jeśli będą jakieś pytania to proszę pisać, postaram się pomóc.

mam pytanie??duzo bylo roboty przy zmianie wiazki pod dsp??jaka roznica w dzwieku??pewnie tak jak ja masz wersje z 8 glosnikami bez dsp,tez zastanawiam sie nad zamontowaniem,ale szukam i nie ma gdzie kupic dsp i wiazki pod niego...pozdrawiam

Witam serdecznie mam zamiar kupić ar166 no i wczoraj trafił mi się taki egzemplarz tylko jest mały problem bo na jego pokładzie nie ma zmieniarki cd. Czy taką zmieniarke mogę bezproblemowo dostać? Jeśli tak to jakie modele są kompatybilne z radiem?

Witam serdecznie mam zamiar kupić ar166 no i wczoraj trafił mi się taki egzemplarz tylko jest mały problem bo na jego pokładzie nie ma zmieniarki cd. Czy taką zmieniarke mogę bezproblemowo dostać? Jeśli tak to jakie modele są kompatybilne z radiem?

alficzka Ferra napisał:
mam pytanie??duzo bylo roboty przy zmianie wiazki pod dsp??jaka roznica w dzwieku??pewnie tak jak ja masz wersje z 8 glosnikami bez dsp,tez zastanawiam sie nad zamontowaniem,ale szukam i nie ma gdzie kupic dsp i wiazki pod niego...pozdrawiam
Sorki, że opowiadam tak późno, ale jakoś przeoczyłem temat, przełożenie wiązki z podpięciem wszystkiego zajęło mi jakieś 7 godzin razem z przelutowywaniem jednej kostki (ja mam auto z 2002r a wiązka musiała być ze starszego roku, bo wtyczka do sterowania Klimą była inna), różnica w dźwięku jest dosyć duża tylko u mnie to trochę jeszcze kulej, bo w tylnej półce mam za słabe głośniki, bo 40W i nie dają sobie rady.

Do kolegi b-ski, poszukaj w archiwum było już wiele na ten temat

powiem Wam tak - upgrade na 10głośników bez dsp zrobiony.
Da się !!!
Wzmacniacz 6kanałów - z wszelkimi możliwymi filtrami,
włożone 20tki (max9,5cm) w półkę - da się ale trzeba nieźle pogłówkować i wykonać - szczególnie przy uszczelnieniu - tu trzeba się postarać - ja jeszcze nie dokończyłem właśnie tego.
Efekt - piękny - lecz oczywiście przydałby się dsp ;-)))

Amortyzatory
Powrót