[166] IDENT-KARTE

rafal0717

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo 166 2.4jtd 136KM 99r, 166 3.0 V6 FL
Witam. Jak kupowałem swoją alfę dostałem karte na której piesz IDENT-KARTE. A teraz masze wymienić akumulator i moje pytanie brzmi czy to jest kod do radia? Bo rozumiem że jak odłącze stary akumulator i podłąćze nowy to będę musiał ten kod podać?

Re: IDENT-KARTE

rafal0717 napisał:
Witam. Jak kupowałem swoją alfę dostałem karte na której piesz IDENT-KARTE. A teraz masze wymienić akumulator i moje pytanie brzmi czy to jest kod do radia? Bo rozumiem że jak odłącze stary akumulator i podłąćze nowy to będę musiał ten kod podać?
Też to mam ale nie jest to kod do radia, jesli nie chcesz miec póżniej problemów z jego zdobyciem to podepnij pod klemy prostownik i dopiero odłącz akumulator, jeśli zrobisz to szybko i sprawnie nic się nie stanie, oczywiscie silnik zgaszony :!:

Właśnie też myślałem o takim rozwiązaniu o prostowniku albo przewodami podpiąć sie pod klemy z drugiego akumulatora

rafal0717 napisał:
Właśnie też myślałem o takim rozwiązaniu o prostowniku albo przewodami podpiąć sie pod klemy z drugiego akumulatora
A tak nie próbowałem, z klemami juz testowałem i jest ok :mrgreen:

Italiano napisał:
ale bzdura a jak odłacze normalnie to co sie stanie?
jesli nie masz kodu ics to zapłacisz łacznie ok 500zł, fajna mi bzdura. :>>>

Italiano napisał:
a ten ICS trzeba jakos wprowadzic czy co?

ICSa (Integrated control system) nie trzeba nigdzie wprowadzać masz go zamontowanego na samym środku samochodu to to z dużym wyświetlaczem gdzie masz radio, sterowanie klimą itp....

Jak odepniesz akumulator to po ponownym podłączeniu będziesz musiał wprowadzić 4 cyfrowy kod inaczej ics poprostu nie będzie działał.

A który biegun powinno się odłączać pierwszy plus czy minus?

Amortyzatory
Powrót