• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[164] Q4 czuc paliwo

J

Joseph

Guest
Mam taki problem, mianowicie bardzo czuc benzyne szczególnie na zimnym silniku.Boje sie że sie spali :)
Pooglądałem wszystko którędy płynie paliwo bo myślałem że przewód pekł czy cóś takiego(i dlatego tyle pali :D ) ale suchutko wszędzie.
jeszcze nie równo przyspiesza tak do 3 tyś jest jak by ospala i dziwnie silnik pracuje tak jaby nie spalał dobrze mieszanki dopiero na wysokich obr powyżej 3 tyś idzie jak trzeba ,
w czoraj jak tankowałem to po odkręceniu wlewu dość długo syczało ze zbiornika kumpel sie smiał ze same opary mam w baku, ale paliwo było.
Moze wtryski bo mialem z nimi problem wcześniej,albo coś innego jakieś sugestie :?: :)

MOże tak być że świeca się zalewa i paliwo sie nie spala tylko wlewa się do kolektora wydechowego . Moim zdaniem któraś ze świec . Odpowietrzenie zbiornika też należałoby sprawdzic

75andrew155 napisał:
MOże tak być że świeca się zalewa i paliwo sie nie spala tylko wlewa się do kolektora wydechowego
Ale jak ja wyrrece to bedzie widac nie bedzie dobrze wypalona a czy lejacy wtrysk moze powodowac takie objawy

Joseph udało Ci się rozwiązać ten problem ? Właśnie mam identyczne objawy i szukając jakiś rozwiązań natknąłem się na Twój temat. Będę wdzięczny za podzielenie się uwagami :wink:

Witam
myśle że macie koledzy uszkodzone regulatory ciśnienia paliwa, ciśnienie jakie pompa wytworzy panuje w listwie i silnik jest zalewany ( powinno być ok 3,1 bar ).
Najprościej sprawdzić można zdejmując wężyk powrotu i obserwacje czy nadmiar paliwa wraca do zbiornika.

pozdrawiam

xaraf napisał:
Joseph udało Ci się rozwiązać ten problem ?
tak
w moim przypadku był pekniety przewód wymieniłem go i jest git :)
majk napisał:
myśle że macie koledzy uszkodzone regulatory ciśnienia paliwa, ciśnienie jakie pompa wytworzy panuje w listwie i silnik jest zalewany ( powinno być ok 3,1 bar ).
Zmierze cisnienie paliwa i zobacze co wyjdzie ale to dopiero w przyszłym tygodniu bo Alcia jest porozbierana :cry:

Amortyzatory
Powrót