a mnie się ten kolor skóry w ogóle nie podoba.... ale to kwestia gustu
dla mnie skóra tylko czarna ;-)
zagazowane masz to TB????
Autko też jest prawie czarne więc stwierdziłem, że musi być coś w miarę jasnego bo będzie za ciemno, banana nie chciałem bo raczej by nie pasował więc padło na brąz.
Planuje jeszcze w sumie zrobić tylko jakieś dobre hamulce, alu ramki na zegary, nowe dywaniki, polerke reflektorów i chyba by było tyle, bo nie ma co przesadzać, co oryginał to oryginał
Obecnie zmiany jakie zrobiłem może nie są powalające: nowe alu 16, srebrne zaciski, przyciema szyb, chromowana listwa pod szybami, xenonki, pozycyjne białe led, skórka, nowy sufit. Lakierowałem zderzaki na nowo, ponieważ miały drobne ryski itp, teraz są super, lakier natomiast przeszedł polerke mechaniczną i się błyszczsy
Ogólnie mam dużo porobione w silniku ale wszystko seria czyli ok 200KM. Wiadomo nowe świece, przewody, przepływomierz ( dzięki Amigas
Autko ma nową przekładnie kierowniczą, sprzęgło i przednie zawieszenie. Wymieniłem też głośniki bo oryginały już padały i są soniacze + radyjko JVC.
A o hamulcach myśle tych: http://moto.allegro.pl/tarcze-p-black-diamond-alfa-romeo-147-156-164-gt-i1364057429.html lub http://moto.allegro.pl/tarcze-przod-brembo-max-alfa-romeo-147-156-164-gt-i1339614223.html z tym że dopasowanych do mojego auta.
Do zrobienia jeszcze: dwie klamki ( cięźko się otwierają ), delikatne falowanie na luzie ( jutro zaprowadzam ) i chyba tyle.
Może macie jakieś ciekawe pomysły na zmiany, z tym że delikatne i gustowne ?
---------- Post dodany o godzinie 20:59 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:53 ----------
a mnie się ten kolor skóry w ogóle nie podoba.... ale to kwestia gustu
dla mnie skóra tylko czarna ;-)
zagazowane masz to TB????
Mam w niej sekwencje ale już odłączyłem, auto raczej nie miało na gazie takiej kultury pracy jak na benzynie ( na zlocie we Wrocławiu jeszcze było z gazem ), teraz instalacja jest fizycznie w aucie ale wtryski nie są doprowadzone i przez to wymieniony kolektor ssący bo tam były wprowadzone.
Alfka na gazie zrobiła max 2500km, więc instalacja się nie zwróciła - największy błąd jaki popełniłem
Jak zrobie wszystko co chcę zrobić to ją zdemontuje całkowicie i jak się uda to sprzedam, mam ją jeszcze na gwarancji.
Jak odbiorę z serwisu, bo jak wyżej wspomniałem jutro zaprowadzam to wrzucę zdjęcia serducha, silnik czyściusienki a nowy kolektor i przepływka się super błyszczą
Ostatnia edycja: