[159] Testy, artykuły, porównania...

Co chwilę w temacie wahaczy przewija się lista tych sprawdzonych, a zawsze trafi się ktoś kto kupi legendarny już TRW czy wynalazek typu Deckermann. Podstawowe pytanie, czy montaż górnego wahacza został przeprowadzony w sposób właściwy itp.
Zresztą to nie temat na takie dyskusje.
Zwracam uwagę jedynie, że nie traktujcie własnych przypadków za pewnik w przypadku ogółu.

Cóż, wymieniałem parę ładnych lat temu, kiedy TRW było jeszcze polecane. Także ja zwracam uwagę, że niektóre marki nie obniżyły jakości z dnia na dzień i łatwo na fali poleceń się naciąć

Ostatnia edycja:
czyli co, TRW to teraz szmelc? pytam bo się przymierzam do wymiany......

Ponieważ nie każdy zagląda do mojego tematu, to pozwalam sobie wrzucić też tutaj (i już nie będę kolejny raz wrzucał). Co prawda może nie test czy porównanie, ale krótka prezentacja modelu:

Przecież jest wyraźny (full capsem zresztą) opis na fotce "JEDEN Z NAJBARDZIEJ UDANYCH SILNIKÓW Z WTRYSKIEM BEZPOŚREDNIM W HISTORII. UŻYTKOWNICY RZADKO NARZEKAJĄ NA JEDNOSTKĘ ALFY ROMEO. (FOT. MAT. PRASOWE / ALFA ROMEO)"

Przecież jest wyraźny (full capsem zresztą) opis na fotce "JEDEN Z NAJBARDZIEJ UDANYCH SILNIKÓW Z WTRYSKIEM BEZPOŚREDNIM W HISTORII. UŻYTKOWNICY RZADKO NARZEKAJĄ NA JEDNOSTKĘ ALFY ROMEO. (FOT. MAT. PRASOWE / ALFA ROMEO)"

Mi scusi !!!
Mea Culpa, Mea Culpa, Mea Maxima Culpa.
(Pytanie jednakże, ilu użytkowników,
podobnie jak ja nie kliknie ikonki "I",
na zdjęciu i będzie mieć takie przekonanie jak ja.
Tj.
Artykuł o wadliwych, nowoczesnych silnikach spalinowych, a na zdjęciu silnik AR.

Tomek z Francji opowiada o swojej 159 1.9 8v, którą aktualnie "podciągnął" na prawie 200HP i obudował pakietem od Gevalto (nie mój typ estetyczny, ale niektórym się podoba; nie można też pominąć ceny takiego pakietu):

Ostatnio znalazłem coś takiego. Kilka fajnych ciekawostek/haków w 159, których niektórzy z nas może nie są świadomi ;)

Naprawy nie do naprawy i A. Klimek na TVN turbo działał ze 159 Sportwagon

TVN turbo więc pewnie w playerze

Ostatnia edycja:
https://spidersweb.pl/autoblog/alfa-...brera-projekt/
Tego to się nie spodziewałem. i tak patrzę, patrzę i zastanawiam się czy to mi się podoba i nie wiem. Trochę fajne, trochę wiocha.

Wbrew pozorom nie wygląda tak źle, ale jednak trzydrzwiowa Brera jest ładniejsza.
Z resztą ja mam taki pogląd, że prawie zawsze 3 drzwiowe wersje wizualnie lepiej się prezentują niż ich 5 drzwiowe odpowiedniki.

Amortyzatory
Powrót