[159] 159 TBi berlina, Grigio Titanio

Belfer

Nowy
Auto
Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD
Jako, że 159 SW sprzedałem, od kilku dni jestem posiadaczem 1,75 TBi berlina.
Auto znalazłem w Austrii. Kilka pytań do sprzedawcy, sprawdzenie VIN i jazda. 1500 km w 25 godzin przez góry i lasy Słowacji i Polski z moim nadwornym kierowcą lawety i auto stoi pod domem. Drogę mieliśmy wyjątkowo fatalną na kilku górskich premiach (między innymi odcinek będący trasą wyścigu górskiego na Magurze Małastowskiej). Ale ojciec chrzestny większości moich aut z importu w ramach hasła "co k...a?!, ja nie dam rady?!" pokonał wszystkie przeciwności losu i tym sposobem wzbogaciliśmy nasz kraj o kolejną 159.
Mała i raczej słabej jakości fotorelacja z trasy ukazuje przez ile stref klimatycznych można jechać w ciągu doby i to teoretycznie na odcinku ~700 km. W Austrii miejscami było 15' C a najniższa temperatura w górach spadała do -5'... Ponieważ auto ciągnące miało zimówki a laweta opony letnie/wielosezonowe to niestraszne nam były takie warunki:)

Ale do rzeczy. Alfa na zdjęciu to taki sobie mało wyróżniający się egzemplarz w kolorze Grigio Titanio ale z wyjątkowo zabrudzonym wnętrzem i kilkoma mankamentami technicznymi.

Wyposażenie bardzo podobne, jak poprzednia SW:

- czujniki wszelakiej maści (deszczu, zmierzchu itd)
- lusterko fotochromatyczne
- Nawigacja, USB, Bluetooth i oczywiście multifunkcja
- podgrzewane taborety z krowimi "pokrowcami" i regulacją dołu w dwóch płaszczyznach
- poduszek ile tylko fabryka pomieściła, łącznie z kolanowymi z obu stron
- alu panele w stalowym kolorze
- tempomat
- czujniki parkowania z tyłu i z przodu
- czarna podsufitka i słupki
- kierownica "anatomiczna" Sport Pack z warstwami brudu, jak słoje w drzewie
- felgi 457 mm
- szyba akustyczna
- itp

Ciekawostką jest fakt, że jej właściciel zostawił ją w salonie AR kupując... Giulię.
Więcej zdjęć auta dołączę, jak już je trochę odkopię spod kilogramów brudu i zrobię pakiet startowy.

Załączniki

• WP_20161201_008.jpg
    WP_20161201_008.jpg
    43.6 KB · Wyświetleń: 0
  • WP_20161202_006aaaaa.jpg
    WP_20161202_006aaaaa.jpg
    80.8 KB · Wyświetleń: 0
  • WP_20161202_008aaaa.jpg
    WP_20161202_008aaaa.jpg
    86.9 KB · Wyświetleń: 0
  • WP_20161202_011.jpg
    WP_20161202_011.jpg
    72.6 KB · Wyświetleń: 0
  • WP_20161202_025.jpg
    WP_20161202_025.jpg
    41.7 KB · Wyświetleń: 0
  • WP_20161203_001.jpg
    WP_20161203_001.jpg
    68.9 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnia edycja:
Zazdroszczę Ci tego silnika[emoji6] Przynajmniej wnętrze mam takie same[emoji4]

Zazdroszczę Ci tego silnika[emoji6] Przynajmniej wnętrze mam takie same[emoji4]

Ja akurat nie jestem fanem skór na siedzeniach. A już na pewno nie seryjnych w 159. Ale na razie są takie. Pocieszające jest, że brud konserwuje i nie mają żadnych przetarć.

Czekaj czekaj bo się zgubiłem. Alfa śliczna ale co z białą?

Borze xD dobra, nie było tematu- za dużo tego się ostatnio zrobiło już się zdążyłem pogubić :D

Borze xD dobra, nie było tematu- za dużo tego się ostatnio zrobiło już się zdążyłem pogubić :D
Jak to mówią, człowiek nie kaktus i pić musi;)
Biała jest i póki co zostaje, bo bardzo mnie cieszy:)
Pozdrawiam.
Rafał

Delikatnie mówiąc...;)
Tak czy siak, gratuluję zakupu, która to już do "kolekcji"?
Pozdrawiam
- Rafał

Aktualnie mam tylko dwie AR w domu. A w kolejności to już jest 2 z przodu i dwie cyfry:) Trochę się tego przewinęło przez 16 lat.

Gratuluję zakupu. Przymierzam się do takiej samej. :-)

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Co to za felunek i jaki rozmiar? 17 czy 18? : )
18" i są to felgi z ostatnich lat produkcji 159. Były montowane np w wersjach TI z końcówki produkcji.
Generalnie rzadko spotykane na rynku wtórnym.
Pozdrawiam.
Rafał

18" i są to felgi z ostatnich lat produkcji 159. Były montowane np w wersjach TI z końcówki produkcji.
Generalnie rzadko spotykane na rynku wtórnym.
Pozdrawiam.
Rafał

Z tym balonem (235/45) wyglądają średnio. Zresztą to rozmiar większy niż ideał czyli 225/50/17. Ja mam na lato 225/45/18 i podejrzewam, że z nimi będzie lepiej wyglądała. Czy zostaną to jest jeszcze kwestia nie do końca rozwiązana.

No kolor jeden z najładnijszych w 159 ,felgi też.O silniku nie wspomnę

P9 android 7.0 beta

Piękna lala jak każda u Ciebie a piękniejsza jeszcze bedzie;)[emoji106] już pewne rzeczy widzę u siebie:):)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

159 z jedynym benzyniakiem na który bym się zdecydował, bardzo fajna no i te felgi :) kolor na którym nie widać brudu;] będę śledził temat, pozdrawiam

Takie taborety wczoraj zakupiłem i w najbliższym czasie (mam nadzieję...) będą montowane wraz z bocznymi tapicerkami w tym samym kolorze. Wersja TI po FL z ogrzewaniem:) Jednocześnie moje skóry w bdb stanie będą gościem bazaru.

Załączniki

• WP_20161212_006aa.jpg
    WP_20161212_006aa.jpg
    32.8 KB · Wyświetleń: 0
Amortyzatory
Powrót