[159] 159 SW 2.0 JTDM by Sklodo

Sklodo

Nowy
Auto
AR 159 SW 2.0jtdm 170KM
Witam wszystkich!

Od niecałych dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem pięknej czarnej 159 SW 2.0 JTDM 170KM.
Sprowadziłem ją spod Krakowa, a poruszał się będę głównie w obrębie woj. mazowieckiego.

Moja 159 wyprodukowana była w 2011r, na ulice wyjechała po postoju w salonie dopiero we wrześniu 2012. I co najlepsze - do dziś przejechała jedynie 66.000km :)
Przebieg jest na 100% oryginalny - w samochodzie dosłownie jeszcze pachnie nowością i gdzieniegdzie można znaleźć ciągle niezerwane fabryczne folijki (np. na klamkach od składania oparcia kanapy).

Poza standardowym wyposażeniem z wersji Sport Plus, dołożone miała m.in. fabrycznie przyciemniane szyby, grzane fotele, alarm, czujniki parkowania przód+tył, bixenony...
Poprzedni właściciel położył ceramikę na lakier (genialny efekt i banalne utrzymanie w czystości). 1500km temu wymienił też olej i rozrząd - wszystkie serwisy były w ASO.

Zdjęcia z dnia zakupu:

57000790_449605122451055_3889822150500024320_n.jpg
IMAG1896.jpg

Na start wymieniony filtr paliwa, kabinowy oraz K&N na powietrzu.

Co w planach?
Jedyna wymagana poprawka - serwis zacisków (czyszczenie + smarowanie) połączone z malowaniem. Nie mogę tylko zdecydować się na kolor. Co polecicie?
Później (kolejność przypadkowa): wizyta u Cinka, dystanse, większa felga (jest tylko 17") i może Eibach.

W poprzednich dwóch autach Eibachy były pozycją obowiązkową. Tu niestety trochę obawiam się o wysokość. Już zdarzyło mi się skrobnąć osłoną silnika o asfalt po wjechaniu w koleinę.

Ciao!

Rodzynek ;) Masz szczęście że udało Ci się dorwać taką świeżą 159 ;) Eibach obowiązkowo jeśli zależy Ci na wyglądzie - prowadzenie jest tylko fajnym bonusem ;) Ja mam Eibach + 225/45 R18 i spodem nie przycieram ;) Wrzuć zdjęcia wnętrza :P Pozdr i szerokości ;)

Wiem, że na Eibachu będzie lepszy wygląd i prowadzenie. Oby nie skrobało...
Tak się pewnie jeszcze pozastanawiam z miesiąc i w końcu się decyduję. Z każdym autem ta sama historia :)

Tak na szybkości - zdjęcie zrobione do ubezpieczenia.
IMG_0851.jpg
Jak już pisałem - prawie jak nowy :) A dla pełni efektu w sobotę włożę trochę troski i wetrę odpowiednie specyfiki w skórę.

Tak na szybkości - zdjęcie zrobione do ubezpieczenia.
Pokaż załącznik 257599

Jak dla mnie to jest najlepsza wersja 159 w środku, wszystko na czarno + półskórzane fotele. Mam dokładni ten sam konfig ;)

Gratulacje zakupu! Udało Ci się dorwać naprawdę fajny egzemplarz. Auto od znajomego czy normalnie z ogłoszenia?
Pochwalisz się ile dałeś? Sam niedawno kupiłem Alfę z tego roku, z tym silnikiem, z przebiegiem 120k i jestem ciekaw różnicy w cenie

Auto normalnie z ogłoszenia. Dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają (a przynajmniej publicznie - info @ priv) ;)
Mogę tylko powiedzieć, że była najdroższą 159 na otomoto.

Amortyzatory
Powrót