• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] 159 - Delikatne wtryski, mit czy prawda?

Tommi348

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 2.0 Twin Spark
Witam, od niedawna posiadam Alfę romeo 156 i bardzo mi się podoba model 159 więc za rok dwa mam zamiar taką kupić. Dokładniej w benzynie bo nie jeżdżę na tyle dużo żeby kupować diesel, boję się że bym go zajechał. Przechodząc do sedna sprawy, rozmawiałem z kolegą z ASO (A SObie pogrzebie) o owych 159 i stwierdził że "Minus w benzyniakach jest taki że wtryski są strasznie delikatne, wlejesz jakąś badziewną benzynę z byle jakiej stacji nie znanej marki ani sieci, albo dostanie Ci się troszkę wody do baku i już komputer wyświetli coś typu - Nieprawidłowa mieszanka paliwowa i auto nie odpali za chiny". Cenię sobie jego zdanie bo się facet zna, ale marzę o 159 i chcę być pewny że to jest szkopuł który nie istnieje, lub nie w takim stopniu że uprzykrza jazdę i stresuje kierowce. Z góry zaznaczam że nie jest to temat typu pyskówy, czyli nie podsumowujcie tego jako "Ej w tych alfach to jest zrąbane i udowodnijcie że NIE! hahaha" właśnie mam nadzieje że nie jest to prawda. Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
W 159 jest 4 różne rodzaje benzyniaków... Jak już gość coś mówił, to mógł się określić o które silniki mu chodzi. Najlepiej poszukaj na forum konkretnych informacji, bo ciągnięcie nowego tematu o tym co już wiele razy wyjaśniane nie ma sensu.

Amortyzatory
Powrót