[159] 159 by Furies

Auto
AR159 SW
White+black 159 by Furies

Jako, że dziś zakończyłem wszystko co miałem do zrobienia to nastał chyba odpowiedni moment żeby zaprezentować swoją 159:)
Krótko i zwięźle, reszta będzie na zdj:P

rok 2011, 2.0 136km ( teraz po chipie )

Zrobione:
- wydech (od środkowego) PESLA - zmiana z jednej rury na dwie,
- dokładka zderzaka,
- klamki przemalowane na kolor karoserii,
- pozostałe chromowane elementy w dipie czarny mat,
- przyciemnione szyby,
- felgi, ostatecznie także chromowane elementy zadipowane,
- przemalowane klocki na czarne z białym napisem,
- docięta ramka od prawej zaślepki przy wydechu,
- rameczka rejestracji :D
- ledowe oświetlenie rejestracji i drzwi,
- obklejenie maski pod matą wygłuszającą dodatkowo butylową,
- wymiana folii ochronnych,

W planach! + pomysły:
- ledy H7,
- leciutko przyciemnione lampy tył,
- ogarnięcie tylnego dyfuzora, odstaje mi trochę plastik :confused::confused:
- na wiosnę nowe, większe felgi, chyba że te do przemalowania na nowo lub całe w dip,
- obniżenie autka :rolleyes::rolleyes:
- (może) przelot, ale nikt niestety nie jest w stanie przybliżyć mi kosztów :(
- myślałem nad czarnymi owiewkami szyb bocznych, ale w sprzedaży są tylko na przód z tego co widziałem, a interesowałyby mnie tylko i wyłącznie przód i tył

Czas na zdjęcia ;) :

Tak auto wyglądało, gdy dorwałem je w komisie (pod każdym możliwym względem sprawdzone w ASO alfy) aż 30km przejechałem, jadąc po zakupie do domu, bez mandatu - niestety 31 był już pechowy :D

YdbMmom.jpg
sE9wK6A.jpg
aVP1lcB.jpg

środek:
6N6KHgH.jpg

A tu już pierwsze zmiany:

VIUVaXW.jpg
gb7bPV9.jpg
gmUQEMJ.jpg
232778d1502017566-wykresy__hamownii_naszych_alf-wykres.jpg
AsjeHFz.jpg
J78HOzA.jpg
sgfQIWF.jpg

Na dzień dzisiejszy to tyle zdjęć, bo przed chwilą w sumie skończyłem. Na pewno będzie więcej :)

Ostatnia edycja:
Alfina widziana kilkukrotnie i przyznam że bardzo ładny egzemplarz. Powodzenia w dalszych planach

Cześć, [notranslate]Alfa[/notranslate] bardzo fajna, swoją chcę zrobić w podobnym stylu czyli czarne dodatki, podwójny wydech itp. i tu mam pytanie. Jak oceniasz wydech Peśli ? Masz z końcowymi tłumikami czy tylko rury z końcówkami ? Głośniej, ciszej niż seria ? Nie wiem czy dokładać do ultera który jest dwa razy droższy.

Cześć, [notranslate]Alfa[/notranslate] bardzo fajna, swoją chcę zrobić w podobnym stylu czyli czarne dodatki, podwójny wydech itp. i tu mam pytanie. Jak oceniasz wydech Peśli ? Masz z końcowymi tłumikami czy tylko rury z końcówkami ? Głośniej, ciszej niż seria ? Nie wiem czy dokładać do ultera który jest dwa razy droższy.

Mam z końcowymi tłumikami, jest troszkę lepiej niż seria, ale bez szału. Szczerze w tym momencie nie dokładałbym do ultera tylko zrobił przelot - efekt o wieeeele lepszy https://youtu.be/zshcBkOapPA

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mam z końcowymi tłumikami, jest troszkę lepiej niż seria, ale bez szału. Szczerze w tym momencie nie dokładałbym do ultera tylko zrobił przelot - efekt o wieeeele lepszy https://youtu.be/zshcBkOapPA

@edit ale pesli jeżeli chodzi o względy estetyczne to tanio bardzo wyszło z tego co pamietam, 400-500 zł chyba :p

Ups sorki za doubla, nowy na taptalku i zamiast edytować to zacytowałem siebie :D

364.jpg

Z troszkę ciemniejszą wersją :D

Bardzo ładna bella i fajnie zrobiona :P szczególnie podoba mi się czarny środek ,chciałbym mieć taki w swojej ;)

Powodzenia w modach.

Pozdrawiam Wojtek

364.jpg

Z troszkę ciemniejszą wersją :D

Co wy w tych Sejnach tak chromów nie lubicie? Wszystko co w chromie to zamalują albo zadipują :P 159 ma jedne z ładniejszych klamek jakie widziałem.. ale w oryginale! ;)

Bardzo ładna bella i fajnie zrobiona :P szczególnie podoba mi się czarny środek ,chciałbym mieć taki w swojej ;)

Powodzenia w modach.

Pozdrawiam Wojtek

Dzięki wielkie! ;)

Co wy w tych Sejnach tak chromów nie lubicie? Wszystko co w chromie to zamalują albo zadipują :P 159 ma jedne z ładniejszych klamek jakie widziałem.. ale w oryginale! ;)

Owszem są ładne, ale do obecnego wyglądu moim zdaniem nijak by pasowały chromowane :P
Stwierdziłem, że jak już zakrywam chromy - to wszystkie
A czarna to akurat białostocka nie sejneńska :D

Ostatnia edycja:
Nie ma okazji na pofocenie to chociaż strzała z parkingu wrzucę :P
153.jpg

289.jpg
290.jpg

Złapaliśmy trochę jesieni, na następny rok koniecznie musi być niżej...

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót