[156] zderzak od SW

• Autor wątku Autor wątku provokator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    zderzak
P

provokator

Guest
zakładałem już podobny temat jednak został przedwcześnie zamknięty,
pytałem czy zderzak od SW pasuje do sedana - odpowiedzieliście mi że nie więc pytam dalej:
czym on się różni bo oglądając fotki na allegro wygląda identycznie jak mój

drążę tak temat bo akurat od SW jest cała masa w moim kolorze a typowo do sedana nie znalazłem żadnego niebieskiego a fajnie byłoby oszczędzić 350 zł na malowaniu

Re: zderzak od SW

provokator napisał:
zakładałem już podobny temat jednak został przedwcześnie zamknięty,
pytałem czy zderzak od SW pasuje do sedana - odpowiedzieliście mi że nie więc pytam dalej:
czym on się różni bo oglądając fotki na allegro wygląda identycznie jak mój

drążę tak temat bo akurat od SW jest cała masa w moim kolorze a typowo do sedana nie znalazłem żadnego niebieskiego a fajnie byłoby oszczędzić 350 zł na malowaniu
Myślę, że przede wszystkim zaczepami. Ponadto tylni błotnik w SW jest chyba dłuższy niż w sedanie, więc i zderzak musi być dłuższy.
Długość sedana to: 4430mm,
długość SW to: 4441 mm.
Natomiast rozstaw osi jest ten sam i wynosi: 2595mm.
Samochody do słupka B nie różnią się w zasadzie niczym, wniosek więc z tego taki, że SW ma większy zwis tylny, a co za tym idzie inny zderzak. Co prawda różnica 11mm jest niewielka, ale jednak, a Jak dla Ciebie, niestety.
Pozdrawiam.
- Rafał

hmm 11mm to nie jest też tak dużo, może jednak pojadę gdzieś i zrobię przymiarkę albo odczepię swój i zawiozę porównać...

provokator napisał:
hmm 11mm to nie jest też tak dużo, może jednak pojadę gdzieś i zrobię przymiarkę albo odczepię swój i zawiozę porównać...
Nie wiem jak Ty, ale ja raczej szukałbym dedykowanego do sedana. Spróbować można, ale efekt może nie spełniać oczekiwań o ile w ogóle możliwy będzie montaż tego zderzaka.
Pozdrawiam.
- Rafał

no jeszcze poszukam czegoś do sedana, ale nie ukrywam że trochę szkoda mi wydać 350zł na lakierowanie:) za tą kasę miałbym nową przepływkę:P

Zderzak od SW ma 2.65 m dlugosci mierząc od konca, ktory znajduje sie przy kole poprzez gorna jego krawedz az do drugiego rogu. Jesli od sedana ma te sama dlugosc to powinien pasowac. :mrgreen:

polecam analizę zdjęć tym posiadaczom sedanów którzy nie wiedzą jak wygląda zderzak SW i nie mają pomysłu na to jak to sprawdzić

tak na marginesie to nie jest chyba bardzo trudno otworzyć Allegro i zobaczyć jak wygląda jedno i drugie...

gdyby jeszcze były wątpliwości - nie pasuje

Czyli różnica jest spora, zwłaszcza jeśli chodzi o krawędź załadowczą. Niestety jest to nie do przeskoczenia...
Jeśli szukasz zderzaka do sedana w kolorze, zapytaj w Ciechanowie. Szwagry100 mają niemal wszystko!
Pozdrawiam.
- Rafał

Amortyzatory
Powrót