• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Wymiana żarówki

Gdyby była po Polsku to ok. Ale niestety jest po szwajcarsku a ja po takiem niestety nie gadam :). Mimo wszystko dzięki. Postaram się coś z tym zrobić i jak się uda to napewno podziele się informacją jak to zrobiłem.

Za kare (że w języku naszych zachodnich braci nie trajkoczesz) pojedziesz na spot wojewódzki:
http://www.forum.alfaholicy.org/pol...ki_spot_piotrkowie_trybunalskim-new-post.html
No i poszukaj w necie jest instrukcja obsługi w języku PL...

Tomaszu pytanie jest o lampe po FL... A ty masz przed FL :P
Ja dlatego milcze i nie odpowiadam...

Ale jeśli tylko wyjąłeś oprawkę z lampy. To żarówkę samą wyjmuje się poprzez wciśnięcie i obrócenie.

Zamorduję... Jest motylek (tak fachowo się to nazywa), a więc jakąś tam rację miałem:stop:... A tak na marginesie zauważyłem, że jeden kolega w tym poście jest ZBANOWANY-co to znaczy?

A gdziesz śmiał bym, wtedy to dpiero była by mała frakwencja na spotach ;-)

Żeby nie mieć problemów z odkręceniem tej zaślepki warto jest przesmarować obficie uszczelkę olejem lub wazeliną. Po takim zabiegu zaślepka odkręca się bez problemu

Już wymieniłem:). Posiedziałem troche przy tym i się udało. Za to drugą wymieniłem już bez problemu. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam

A mi przy temp. bliskiej 0 stopni (skostniałe palce) wymiana obu żarówek zajęła 15 minut. Dekielki trzeba odkręcić minimalnie i wyjąć. Jeśli ktoś ma problem można po zdjęciu dekielka zrobić sobie zdjęcie telefonem i obczaić jak to tam wygląda. W 156 wymiana żarówek jest dużo prostsza niż np. w Mercedesie klasy B.

Warto przy wymianie psiknąć na tą uszczelkę dekielka lampy silikonem w szpreju ... dużo łatwiej później się odkręca.

A mi przy temp. bliskiej 0 stopni (skostniałe palce) wymiana obu żarówek zajęła 15 minut. Dekielki trzeba odkręcić minimalnie i wyjąć. Jeśli ktoś ma problem można po zdjęciu dekielka zrobić sobie zdjęcie telefonem i obczaić jak to tam wygląda. W 156 wymiana żarówek jest dużo prostsza niż np. w Mercedesie klasy B.
to spróbuj wymienic w b6,

Amortyzatory
Powrót