Chyba zrobię inny myk. Dorobienie klucza z kodem zmiennym u rzemieślnika kosztuje ok 250 zł. Co prawda bez pilota do centralnego. Ale jako że centralny jest to wystarczy zmienić centralkę i dać innego pilota do niej za ok. 100 zł. Tym sposobem za 350 mam co prawda 2 gadżety ale jakże trwalsze. Co sądzicie?
to raczej nie możliwe a już tłumacze dlaczego
trochę odświeże temat. jako że ja do swojego nie dostałem nic oprócz jednego kluczyka chciałem dorobić zapasowy drugi. Co się okazało? Nigdzie ale to nigdzie poza ASO nie dorobią kluczyka z alfacode chyba 2 generacji czyli ten co występuje na pewno po 1998 roku, jak mówią że dorobią to najzwyczajniej kłamią !! Kluczyk da się dorobić fizycznie czyli może służyć do otwarcia drzwi, bagażnika itd. ale nie odpalimy nim silnika.
Pojechałem do ASO wyjaśniłem jaki jest mój problem czyli:
1. posiadam jeden kluczyk z otwieraniem zdalnym drzwi (rozlatujący się)
2. nie posiadam zastępczego kluczyka
3. nie posiadam karty kodowej
4. jako że kluczyk czerwony najtrwalszy nie jest powiedziałem, że chciałbym zamówić tzw. scyzoryk
i oto informacja jaką otrzymałem:
1. karta kodowa tylko do numeru nadwozia danego pojazdu cena ok 70zł
2. kluczyk z sterowaniem centralki zamka drzwi cena ok 450zł
3. zakodowanie w/w kluczyka 122zł (do zakodowania potrzebna karta kodowa za 70zł jesli ktoś jej nie ma tak jak ja)
4. kluczyk scyzoryk niemożliwy do zakupienia ponieważ:
- te kluczyki mają inną wkładkę (grot)
- kluczyk przyjdzie identyczny jak mam bo idzie do numeru nadwozia
- zamówienie nawet na nowy numer nadwozia (AR która ma już kluczyk scyzoryk) nie rozwiąże sprawy bo otrzymany kluczyk nie da sie zakodować
wg. pracownika ASO nawet zamówienie nowej centralki i wymiana wkładek zamków, stacyjki itd. nic nie da bo przy zamówieniu przyślą nowa identyczną jak poprzednia oraz taki sam kluczyk jak był do tej pory, więc ten czerwony nie da się zastąpić scyzorykiem.
JEŚLI KTOŚ BY MIAŁ INNE INFORMACJE LUB UDAŁO BY MU SIĘ TO ZROBIĆ BYŁBYM BARDZO WDZIĘCZNY JAK BY TO TUTAJ NAPISAŁ W JAKI SPOSÓB LUB GDZIE ROZWIĄZAŁ PROBLEM.