• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

156 v6

• Autor wątku Autor wątku lukas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    v6
lukas napisał:
czesc, przymierzam sie do kupna 156 v6 okolo 2000r, i nie wiem czy poradze sobie z
utrzymaniem i czy wytrzymam z awaryjnoscia:-) wiec prosze o jakies dane, tzn: ile
przejechaliscie, co wymieniliscie, ile to pali co myslicie o niej i czy kupilbyscie
jeszcze raz, a jesli nie to co w zamian 156, oczywiscie tylko wloszczyzna, pozdro

Polecam artykuły z Couresprtivo.pl i porady (odczucia) kol.Kamila.
Szukaj w dziale silniki i FAQ (kupno używanej 156 V6).
http://www.cuoresportivo.pl/
Jeżdżę opisywaną V-ką i wszystko potwierdzam.
A czy sobie poradzisz ,to niestety nie wiem.Wszystko zależy od stanu Twojego portfela i
Twojej kultury technicznej.

BTW przy 100 km/h na 6 biegu masz ok.2600-2700 obr/min.

Jurcio_8v napisał:
Wydaje mi się, że V6 w trasie powstrzyma tylko pęknięty pasek rozrządu

ee, poddaje się też przy rozwalonym mechanizmie różnicowym i skrzyni :D

Witam,

2.5V6, ja przejechałem już 30tys. i spoko nic się nie dzieje poważnego oprócz częstego zapalania się lampki od poduszki powietrznej (złe łącza mają luzy na kostkach) i zawieszenie jednak jest to wina naszych 'kochanych" dróg. Dźwięk i przyjemność z jazdy wszystko wynagradza.

lukas napisał:
a rozwaliles mechanizm roznicowy albo skrzynie??

dziura na rondzie pod Spodkiem w Katowicach, to był moment :D latające satelitki itd :D

marcins737 napisał:
wytnij kostki od poduszek bocznych pod fotelami i zlutuj przewody na stałe - zapomnisz o tym co to jest mrugająca kontrolka air bag

Na szczęście teść ma diagnostykę komputerową więc mam podpięcie za free i naprawy :lol:

Witam ponownie, kolejne pytanie dotyczy hm jakby to powiedziec GAZU w v6 :D
kto ma i jak to dziala.
pozdro

lukas napisał:
kto ma i jak to dziala.
pozdro
<patykiem> bez komentarza :>>>

lukas napisał:
kto ma i jak to dziala.
pozdro

Jeśli już naprawdę musisz, to tylko najlepsza Sekwencyjna. Landi Renzo to koszt około 4800 zł z instalacją.
O jakichkolwiek tańszych nawet nie myśl bo to zabójstwo silnika i wieczny problem.

czy sa na forum posiadacze 156 v6 z gazem :P jesli tak to prosze o opinie
pozdrawiam

Mam 2.5 v6 dopiero pół roku, nabijam nią od 100 do 300 km dziennie, trasę dłuższą tzn ok. 1800km walnąłem nią dopiero 2 razy. w ciągu całego okresu użytkowania zmieniłem w niej tylko górny wahacz z przodu (poprzedni właściciel kupił tanie podróby). A najlepszy nr wyciąłem ostatnio na długiej trasie, którą przejechałem bez płynu hamulcowego całe 1800km, trochę sprzęgło luźne było i hamowała gorzej. O braku płynu zorientowałem się dopiero u mechanika, ponieważ zawiodła kontrolka i zapomniała błysnąć gdy zabrakło płynu. Czy kupiłbym następna z takim silnikiem? Bez wątpliwości, choć powoli celuję w 3.2 v6;).pozdrawiam funix

funix napisał:
Mam 2.5 v6 dopiero pół roku, nabijam nią od 100 do 300 km dziennie, trasę dłuższą tzn ok. 1800km walnąłem nią dopiero 2 razy. w ciągu całego okresu użytkowania zmieniłem w niej tylko górny wahacz z przodu (poprzedni właściciel kupił tanie podróby). A najlepszy nr wyciąłem ostatnio na długiej trasie, którą przejechałem bez płynu hamulcowego całe 1800km, trochę sprzęgło luźne było i hamowała gorzej. O braku płynu zorientowałem się dopiero u mechanika, ponieważ zawiodła kontrolka i zapomniała błysnąć gdy zabrakło płynu. Czy kupiłbym następna z takim silnikiem? Bez wątpliwości, choć powoli celuję w 3.2 v6;).pozdrawiam funix

Serce rośnie jak się czyta takie posty.
masz u mnie piwo

Amortyzatory
Powrót