[156] seryjne amortyzatory

sylwiniusz

Nowy
Auto
1.8 TS 156 98r
witam i mam pytko mianowicie chodzi mi jakie amorki byly wstawiane do 156 na pierwszy montaż?? mam 98 rok i okazalo sie za mam do wymiany amorki z przodu w serwisie fiata powiedzieli mi że za jedna sztuke bedzie trzeba wydac 580 zeta.mowa o oryginale czy to mozliwe ze one po tyle chodza?? z gory dzieki za orpisy pozdrawiam

wszystko fajnie pieknie ale pytalem ktore szly na pierwszy montaz bo ja mam nie zmieniane jak autko wychodzilo z salonu a wydaje mi sie za tam byly sachs ale pytam dla pewnosci...

Pytałeś też o cenę. Do 156 nie wiem, do 166 były Kayaba montowane.

ja bym w ASO nie sprawdzał. już mówie czemu - gdy byłem w ASO jakoś w listopadzie wykazało mi z przodu 45% sprawnośći a jakiś tydzień temu pojechałem do kumpla i zrobił mi ścieżkę raz jeszcze i wyszło 65% sprawności (stacja diagnostyczna jedna z lepszych w mieście). cudowne samozregenerowanie pewnie nastąpiło.
jak nie masz mokrych amorków ( co je totalnie kwalifikuje do wymiany rzecz jasna) to może podjedź w inne miejsce i nech ci sprawdzą

oki od poczatku.caly sek w tym iz cos mi pukalo w autku byly wymieniane po kolei wachacze itd...wszystko nowe sztywne jak cholera.nawet przekladnie mialem w regeneracji jest jak noweczka. super sztywne ale jak pukalo tak puka, slychac tylko na jezdni jak jest tareczka tj. dolek przy dolku takie malutkie.na duzych dziurach stukania pukania brak oczywiscie.mechanicy z serwisu fiata mi powiedzieli wprost ze onie nie wiedza i powiedzialem co to za serwis kutwa mac...amorki sprawdzane na maszynie i lewy tam gdzie wali 62 a prawy 65 % czyli oki.dobre sa.zostawilem im auto bo obiecali ze nie bedzie walilo.okazalo sie ze to amorek ten lewy byl wadliwy nie ma wyciekow i na maszynie jest oki a jednak on walil.wrzucili mi nowy jechalem jest oki teraz montowany jest drugi i stad pytanie odnosnie ceny i jakie sa montowane na pierwszy montaz w alfach bo krzyknal mi 580zl za sztuke.i nie wiem czy mnie wbalona nie chca cwaniaczki zrobic

Amortyzatory
Powrót