• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Sensor Airbag

kyuba

Nowy
Auto
ALFA 156 2.4 JTD 2001
Witam,
Mam mały problem z centralką airbag (główna w tunelu). Nie mam pojęcia jaki model z jakim oznaczeniem fabrycznym mam kupić do mojej Alfy 156 2.4 JTD 136KM z 2001 (VIN ZAR93200000164537). W ePer wymienionych jest aż 5 modeli z różnymi numerami fabrycznymi. Stary sensor niestety ma zdartą naklejkę, prawdopodobnie od starości lub ktoś przy nim wcześniej grzebał i nie mam możliwości sprawdzenia w najłatwiejszy sposób z możliwych. Czy jest ktoś w stanie nakierować mnie na odpowiedni model?

Kolego przy airbagu to lepiej sam nie grzeb

Dlaczego ma sam nie grzebać?
Przecież na forum jest dziesiątki informacji jak to zrobić. Jedyne czego nie znalazłem to zdjęć jak demontować boczki, żeby się dostać do sterownika. Daj znać kyuba jak ci poszło, bo też zamierzam się sam do tego zabrać. Ps. Jak będziesz rozbierał to może porób zdjęcia, przydałby się taki tutorial :). Co do nr to nie podpowiem, bo nie mam zielonego pojęcia, ja raczej zamierzam wysłać swój sensor do regeneracji, bo koszt z wysyłką to 100zł

Demotaz sterownika ok. Ale ingerencja w styki sterownika zostaw :-). Chcesz by wywalilo komus poduvhy podczas jazdy ? Bo sie cos zrobilo nie tak. To kaleka mozna zostac

Wyslane z dalekiej galaktyki przy uzyciu palcow :)

Kolego przy airbagu to lepiej sam nie grzeb

Nie mam zamiaru sam grzebać, robi to mechanik. Dostarczyłem mu jeden sensor, który jak się okazało totalnie nie działa, dlatego szukam pomocy odnośnie konkretnego bo jest ich jak pisałem wcześniej 5 i nie wiem, który mam zamówić patrząc po numerze fabrycznym.

Amortyzatory
Powrót