• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] selespeed

J

johny37

Guest
w czasie jazdy i na postoju zapala sie kontrolka skrzyni i biegi już sie nie zmieniają jak stane i chwile odczekam kontrolka gaśnie i wszystko jest ok i tak co jakiś czas coś dziwniw buczy to urządzenie od mechanizmu zmiany biegów to przy otwarciu drzwi załancza sie

Re: selespeed

pompka od ładowania układu powinna raczej cicho pracować - nie buczeć...a olej w module selespeeda masz????zacząłbym od tego właśnie.

Tak olej jest żółty ten cs speed tutella.Ta pompka nie chodzi głośno tylko jakoś tak nie równo.

johny37 napisał:
Tak olej jest żółty ten cs speed tutella.Ta pompka nie chodzi głośno tylko jakoś tak nie równo.

u mnie tez nie pracowała równo, czasem sie zawieszała w trakcie jazdy - wtedy zaczęła mrugac kontrolka selespeed i traciły sie wszystkie biegi.Po jakimś czasie wszystko wracało do normy.Czasem pomagalo lekkie "wzbudzenie" pompy - czyli "stuk puk" w nią i pompowała dalej.Taką pompke można zregenerowac, jednak po czasie zaczyna ona właśnie tak buczec, więc to działanie "na chwile".(wiem bo temat przerabiałem) szlag mnie trafiał więc kupiłem nówke sztuke i jak ręką odjął - selespeed wymiata aż miło.Smutne w tym wszystkim jest to, że nie kosztuje ona mało, coś okolo 1300zł.

Teraz wróciłem z jazdy to jednak pompka. Raz działa a raz nie.Jak biegi nie wchodzą to nie działa jak się załączy po jakimś czasie to wszystko jest ok

a ja proponuję zacząć od sprawdzenia przekaźników od selespeeda, lubią się zawie szać. kiedys zawiozlem niunie na lawecie do serwisu, bo mrugało i nie działało, facet wymienił przekaźnik za 40 zeta i pojechałem do domu.

NIe wiem już sam bo pompa raz chodzi a raz nie. Może przekażnik być przyczyną . Ale musze go szukać sam bo u mnie do alfy to same matoły a niby się znają.
W starym kompie miałem cały schemat selespeed . Przypuszczam że były na nim i przekazniki .Ale teraz nie znajde.

patrząc od przodu, znajduja sie one przed akumulatorem i są pod czarną przykrywką z opisem. sam przekaźnik też jest czarny (nie czerwony), tylko nie pamiętam który to. na wszelki wypadek sprawdź wszystkie (chyba 3 szt.)

Dzięki za informacje .Aja przed chwilą email ci wysłałem z tym pytaniem na które mi o 10 odpisałeś z góry dzięki. Teraz zobaczyłem.
No więc przekazniki wyciągnołem i dostałem sie do pompy rozpiołem wtyczke i zapiołem ją .Teraz pompa chodzi przy każdym otwieraniu drzwi ale jeszcze nie jezdziłem bo jestem po kielichu jutro sprawdze. I chodzi pompa jak wcześniej może styki zaśniedziały. Jutro się okaże przy jezdzie

Amortyzatory
Powrót