• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

156 selespeed problem z pompą hydrauliki

B

bastom23

Guest
mam problem z pompą hydrauliczną zmiany biegów, pewnego dnia tak sie zagrzała że nie można było jej dotknąć niewiem czy sie zatarła czy co bo teraz olej wywala do góry zbiorniczkiem wyrównawczym. kolega przyjechał z komputerem i pokaało minusowe cisnienie. i nie mam żadnego biegu i świeci się kontrolka czerwona skrzyni biegów. nie wiem czy moge ją sam wymienić i czy dam radę odpowietrzyć. proszę o jakąś pomoc!!!

mam problem z pompą hydrauliczną zmiany biegów, pewnego dnia tak sie zagrzała że nie można było jej dotknąć niewiem czy sie zatarła czy co bo teraz olej wywala do góry zbiorniczkiem wyrównawczym. kolega przyjechał z komputerem i pokaało minusowe cisnienie. i nie mam żadnego biegu i świeci się kontrolka czerwona skrzyni biegów. nie wiem czy moge ją sam wymienić i czy dam radę odpowietrzyć. proszę o jakąś pomoc!!!
Wymienisz sam bez problemu z odpowietrzeniem układu też powinieneś sobie poradzić. Miałem podobny przypadek tylko u mnie skończyło się całkowitym zgonem pompy ,też początkowo wywaliła olej ze zbiorniczka. Przyczyną był uszkodzony czujnik ciśnienia oleju w aktywatorze i nie wyłączył pompy więc radził bym to sprawdzić w twoim aucie.

dziękuje we wtorek jestem umówiony w aso w lublinie i mają podpiąć skrzynie pod kompa a póżniej zobacze niech zrobią diagnozę. dzięki śliczne.

dziękuje we wtorek jestem umówiony w aso w lublinie i mają podpiąć skrzynie pod kompa a póżniej zobacze niech zrobią diagnozę. dzięki śliczne.
Jeśli w Autobialu to możesz sobie darować nie mają pojęcia o selespeedzie.

Amortyzatory
Powrót