[156] schedule service expired

• Autor wątku Autor wątku woytek200
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

woytek200

Guest
Witam,
Problem jak w temacie, w zakładce service pojawia się komunikat schedule service expired. Czy jest możliwość wykasowania tego komunikatu? (próby z jednoczesnym wciśnięciem + i - niestety nie powiodły się.) Czy ten komunikat oznacza, że po ostatnim przeglądzie komputer nie został zresetowany czy może system informuje o zbliżającym się przeglądzie tylko do 200 000 km?

To znaczy że od kasowania ostatniej inspekcji serwisowej przejechałeś 20tys km lub upłynął jeden rok. Oczywiście że wciśnięcie + i _ wykasuje ten komunikat, ale najpierw trzeba wejść do zakładki service i przytrzymać te przyciski 10s

Dzięki za odpowiedź,
Niestety próba z jednoczesnym wciśnięciem + i - nic nie daje. (próbowałem kilka razy, z wyłączonym silnikiem jak i z uruchomionym).
Wg książki serwisowej ostatnia wizyta w ASO była przy przebiegu 120 000 obecnie jest 137 000. Zaczynam się zastanawiać czy ktoś nie grzebał przy liczniku? Jest możliwość sprawdzenia takiej ingerencji??

podpinasz auto pod komputer i wszystko Ci wyjdzie, ile auto ma przejechane, wtedy zobaczysz, czy nikt nie kręcił z licznikiem. :wink:

przejdz najpierw do zakladki service i napewno da rade, tez pare razy do tego podchodzilem i po kilku ucieklo :D

Chyba komputer mnie nie ominie. Wciskam + i - i nic. Powiedzcie proszę czy informacja o zbliżającym się przeglądzie jest wyświetlana "dożywotnio" co 20 000 czy tylko do 200 000 km tak jak są wykazane serwisy w książce serwisowej?

Informacja jest wyswietlana dożywotnio pojawia się co 20tys km lub jesli od ostatniego przeglądu upłynął rok. Na 100% wcisnięcie na ok. 10s kasuje ten komunikat - WRUNKIEM KONIECZNYM JEST WEJŚCIE W MENU W ZAKŁADKĘ SERVICE

Re: schedule service expired

Nareszcie jest ktoś z podobnym problemem. U mnie tak samo nie da się tego parametru 'zresetować' , obojętnie co zrobisz , co na forum napiszą i tak nic nie pomoże . Amen :lol:

:) ja już daję spokój, walczyłem z tym tematem dwa dni, nic nie pomaga. Poproszę o wykasowanie przy okazji podpięcia pod jakiś komputer.

To ja tez sie dopisze ;) Mam dokladnie to samo i trzymanie + i - w service nic nie daje... Mam alfadiaga ale nie widze tam opcji to usuniecia tego...

a ja mam jeszcze lepiej bo u mnie w ogóle nie wyświetla komunikatu o przebiegu a zrobiłem prawie 40 tyś.może u mnie poprzedni właściciel to wyłączył??????????

czyzby wszyscy z modelami po lifcie miesli ten sam problem?? hmm

U mnie też pojawił się komunikat, postąpiłem jak opisane powyżej + i - przez około 15s
i działa. A swoją drogą i tak udam się do serwisu.

To jak jedziesz do serwisu to po co kasowałeś wcześniej komunikat???

witam!
czy ktos z was sie z tym w koncu uporał?
wykonalem juz wiele prob tak jak powyrzej i nic zero reakcji.

a czy dobrze rozumiem, że po skasowaniu inspekcji za pomocą "+" i "-" interwał międzyprzeglądowy liczony jest od zera (tzn, po kolejnych 20 000 km znów bedziemy mieli powyższy komunikat)?

Amortyzatory
Powrót